Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Η Καλιφόρνια "κουνιέται"συνεχώς και οι κάτοικοι φοβούνται το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα.

Γράφει η Susan Duclos.

Μετά το μεγάλο σεισμό στο Μεξικό των 8,1 ρίχτερ αλλά και τους επόμενους μεγάλους σεισμούς που συνεχίστηκαν στο Μεξικό με 7,1 και 6,2 ρίχτερ,η Καλιφόρνια άρχισε να κουνιέται με συνεχόμενους σεισμούς που ξεκινούσαν από 2 ρίχτερ και έφτασαν μέχρι τα 5,8 ρίχτερ.RingOfFireAndreas1.jpg
Οι κάτοικοι αγωνιούν για την ενεργοποίηση του ρήγματος του Αγίου Ανδρέα.

Ο Matthew Blackett, ανώτερος Λέκτορας Φυσικής Γεωγραφίας και Φυσικών Κινδύνων στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο του Coventry, λέει "Αλλά το σύστημα που προκαλεί αυτές τις καταστροφές στο Μεξικό είναι σε μεγάλο βαθμό παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει στην Καλιφόρνια." Και στις δύο περιοχές , οι τεκτονικές πλάκες ολισθαίνουν η μία μετά την άλλη.
 Στην Καλιφόρνια, η πλάκα του  Ειρηνικού και η βορειοαμερικανική πλάκα κινούνται προς τα βόρεια, αλλά η πρώτη κινείται ταχύτερα από την τελευταία, οδηγώντας σε συσσώρευση εντάσεων. Μερικά από αυτά απελευθερώθηκαν στον καταστροφικό σεισμό του 1906 που έπληξε το Σαν Φρανσίσκο. Αλλά εξακολουθεί να πιστεύεται ότι υπάρχει πολλή ανεπίλυτη πίεση κατά μήκος του ρήγματος του Σαν Αντρέας στα νότια του κράτους. Με άλλα λόγια, ένας σεισμός πιθανότατα έρχεται και πρόκειται να είναι ένας "μεγάλος"σεισμός.
Οι προβλέψεις της αμερικανικής κυβέρνησης, λέει ο Blackett, τοποθετούν το πιθανό μέγεθος αυτού του σεισμού κάπου μεταξύ των μεγεθών 7 και 8 ρίχτερ.
Το ρήγμα του Σαν Αντρέα είναι μέρος αυτού του δακτυλίου της φωτιάς.
seismogramCali17.jpg
Ο λόγος που τόσοι πολλοί άνθρωποι κρατούν τα μάτια τους στον δακτύλιο της φωτιάς, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, είναι επειδή το "δαχτυλίδι" παράγει το 90% των σεισμών στον κόσμο και το 81% των μεγαλύτερων σεισμών στον κόσμο, αλλά και 452 ηφαίστεια πάνω από το 75% των ενεργών και αδρανών ηφαιστείων του κόσμου.
Κάποιοι Καλιφόρνιοι έχουν κουραστεί τόσο πολύ από το σμήνος των σεισμών την περασμένη εβδομάδα,που φοβούνται το ενδεχόμενο ότι ο μεγάλος σεισμός θα εκδηλωθεί ποιό σύντομα από ότι περιμένουν και ετοιμάζονται γι αυτό.
AndreasFault234.jpg
Προκειμένου να κατανοήσουμε ακριβώς πόση καταστροφή θα έφερνε ένας σεισμός που θα έπληττε τη γραμμή του San Andreas , σας υπενθυμίζουμε αυτό που επεσήμανε ο Δρ. Lucy Jones, επιστημονικός σύμβουλος για τη μείωση των κινδύνων στην Αμερικανική Γεωλογική Έρευνα το 2013, λέγοντας "Φανταστείτε την Αμερική χωρίς το Λος Άντζελες", καθώς προειδοποίησε ότι η Καλιφόρνια δεν είναι σε καμία περίπτωση προετοιμασμένη για σοβαρό σεισμό.
Σύμφωνα με μια μελέτη του USGS που ονομάζεται "Shakeout Report", όταν ένας σεισμός μεγάλης έκτασης βλάψει το ρήγμα του San Andreas, η ζημιά θα ξεπεράσει τα καταγεγραμμένα κτίρια και τους αυτοκινητόδρομους που παρατηρήθηκαν στο σεισμό του Northridge του 1994.
Οι περισσότερες οπτικές ίνες του ίντερνετ περνούν μέσα από το ρήγμα του Αγιου Ανδρέα,και έτσι θα έχουμε την πτώση του διαδικτύου σε περίπτωση μεγάλου σεισμού.
Στην περιοχή αυτή συναντώνται οι πλάκες του Ειρηνικού και της Β.Αμερικής.Ετσι η κατστροφή θα είναι τεράστια.Θα συνδεθεί ακόμα με εκρήξεις ηφαιστείων που βρίσκονται στην περιοχή.Οι αρμονικές δονήσεις συχνά προηγούνται ή συνοδεύουν τις ηφαιστειακές εκρήξεις.
Το θέμα δεν είναι "αν" θα συμβεί ο μεγάλος σεισμός αλλά το "πότε".http://allnewspipeline.com/Earth_Wobbles_EQs_Volcanoes_Ring_of_Fire.php
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ANP : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου