Θρίλερ στη Μέση Ανατολή διαδραματίζεται τις τελευταίες ημέρες καθώς εμφανίστηκε αρχικά φωτογραφία του ρωσικού μαχητικού Su-30SM με…ιρανικά χρώματα. Αργότερα εμφανίστηκε και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνει ακριβώς αυτό το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω, Su-30SM υπερίπταται στον ιρανικό εναέριο χώρο  με τα σύμβολα της ιρανικής πολεμικής αεροπορίας.

Στο Ισραήλ έχει σημάνει γενικός συναγερμός καθώς υπάρχουν φοβίες ότι η Ρωσία έχει αρχίσει την παράδοση των σύγχρονων μαχητικών στο Ιράν.
Αργότερα και αφού η φωτογραφία και το βίντεο «σερνόταν» επί ημέρες στη Μέση Ανατολή, εμφανίστηκε ένας animator ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη λέγοντας πως το βίντεο είναι ψεύτικο και το κατασκεύασε ο ίδιος…

Όμως πολλοί αναρωτιούνται ακόμη τι ακριβώς έχει συμβεί….
Στο τέλος του 2016, ο υπουργός Άμυνας του Ιράν Χοσεΐν Ντεγκάνς είχε δηλώσει  ότι η χώρα του αποφάσισε την αγορά ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών  πολλαπλού ρόλου Su-30.
«Η αγορά των μαχητικών Su-30 είναι στην ημερήσια διάταξη του Υπουργείου Άμυνας. Κάθε συνεργασία με την άλλη πλευρά συνεπάγεται την ανάγκη για την τεχνολογία και κοινές επενδύσεις . Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία……», είπε ο Ιρανός υπουργός.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Άμυνας του Ιράν αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ της Μόσχας και της Τεχεράνης για την αγορά οπλικών συστημάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας περίπου 10 δισ. Δολαρίων.
Ο λόγος της άμεσης προμήθειας  σύμφωνα  με ειδικούς αμυντικούς αναλυτές αφορά επικείμενη ισραηλινή αιφνιδιαστική επίθεση σε ιρανικές εγκαταστάσεις υψηλής επικινδυνότητας,  όπως το τρίτο υπόγειο εργοστάσιο κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων, το οποίο αποκαλύφθηκε από ξένα ΜΜΕ.
Το Ιράν εξακολουθεί να ενισχύει συνεχώς  το πρόγραμμά  κατασκευής πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς, όπως δήλωσε στο πρακτορείο FARS, εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης.
Αυτή η αποκάλυψη, ενδεχομένως να προκαλέσει νέο γύρο αντιπαράθεσης με τις ΗΠΑ, μετά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τραμπ στη Μέση Ανατολή, και την  εχθρική στάση που έλαβε ο ίδιος έναντι στο Ιράν.

«Το νέο μας εργοστάσιο για κατασκευή πυραύλων, είναι έργο των Φρουρών της Επανάστασης και θα μας δώσει ευκαιρίες ενίσχυσης κατά πολύ των προσπαθειών μας να αποκτήσουμε ισχυρές πυραύλους », τόνισε  ο επικεφαλής του Αεροδιαστημικού τομέα των Φρουρών της ιρανικής Επανάστασης Αμιραλί Χατζιζαντέχ.
Μέχρι στιγμής, το Ισραήλ φαίνεται να τηρεί ουδέτερη πολιτική στην σύγκρουση στην Μέση Ανατολή που επικεντρώνεται γύρω από τη Συρία, και η σχέση μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας δεν φαίνεται να περιλαμβάνει και το Ισραήλ .
Αλλά η Ρωσία δεν ήταν ποτέ ουδέτερη στην περιοχή και το σύνολο των περιφερειακών   εχθρών του Ισραήλ  διαθέτουν ήδη  ρωσικά όπλα .
Στη Συρία, η ρωσική δύναμη  βοηθά τον  σύμμαχό της,  πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ-Άσαντ, εδώ και πολύ καιρό δηλωμένο εχθρό του Ισραήλ, για την αντιμετώπιση των επαναστατικών δυνάμεων σε έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο.
Στο  Ιράν, το οποίο έχει ορκιστεί να εξαφανίσει το Ισραήλ από τον χάρτη, η Ρωσία παρείχε πρόσφατα εξελιγμένα οπλικά συστήματα S-300 στην ιρανική Επαναστατική Φρουρά .
Όσον αφορά τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Ρωσίας, ο καθηγητής Efraim Inbar του περίφημου Κέντρου Στρατηγικών Μελετών Begin-Sadat  δήλωσε ότι οι σχέσεις μπορεί να μην είναι τόσο θερμές όσο φαίνονται.
«Οι σχέσεις αυτές βασίζονται σε συγκεκριμένες και στενές αντιλήψεις, προκειμένου να αποφευχθούν συγκρούσεις», τόνισε ο καθηγητής Inbar .
«Με ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη να πετούν τόσο κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ αυτό είναι απαραίτητο, και είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ να μην έχει  οποιεσδήποτε διαφορές με τη Ρωσία.
Αλλά δεν υπάρχει επίσημη συνθήκη ή επίσημη συμφωνία γι αυτό το θέμα. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η Ρωσία είναι σύμμαχος με το Ιράν, υποστηρίζει την Χεζμπολάχ και ακόμα έχει σχέσεις με τη Χαμάς», προειδοποίησε ο καθηγητής Inbar προειδοποίησε.
Σε μια διάλεξη που έδωσε το περασμένο έτος, ο ραβίνος Moshe Sternbuch, επικεφαλής δικαστής του Edah HaChareidis στην Ιερουσαλήμ, συζήτησε την προφητική διδασκαλία, διερωτώμενος γιατί η Τουρκία θα συγκρουστεί με την Ρωσία…..τελικά, δεδομένου ότι η Ρωσία είναι πολύ ανώτερη στρατιωτικά.
 «Βλέπουμε σε αυτό την εκπλήρωση της διδασκαλίας των σοφών μας, ότι όταν ο Μεσσίας ( των Εβραίων) θα έρθει, ο Γιαχβέ θα στρέψει τα  βασίλεια το ένα εναντίον του άλλου και θα αρχίσει  παγκόσμιος πόλεμος παρά τη θέλησή τους», εξήγησε ο ραβίνος Sternbuch.
Η αρχική έκδοση της προφητείας που γράφτηκε από το ραβίνο Ostropoli σημειώνει ότι το Ισραήλ θα υποστεί πολλές δοκιμασίες όπως και τα κράτη της ευρύτερης  περιοχής .

Αυτά αφορούν όμως τις προφητείες των Εβραίων , διότι με τα σημερινά δεδομένα το Τελ Αβιβ θέλοντας να διαφυλάξει την δική του ασφάλεια δεν πρόκειται να επιτρέψει στους Ιρανούς να αποκτήσουν βαλλιστικούς πυραύλους με εμβέλεια άνω των 3000 χλμ οπλισμένους με πυρηνικές κεφαλές.

Θα «κτυπήσουν» οι Ισραηλινοί όπως έχουν κάνει πολλές φορές στο παρελθόν , και το θέμα είναι μόνο το τι θα πράξουν οι Ρώσοι , τίποτε άλλο.
pentapostagma.gr