Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Είστε έτοιμοι; - Η κρίση της Βόρειας Κορέας θα μπορούσε σύντομα να σκάσει.

Η Βόρεια Κορέα δεν είναι μια νέα κρίση που έχει έρθει από το πουθενά ,μάλλον η κατάσταση έχει διαμορφωθεί εδώ και χρόνια, κάθε χρόνο, στην πραγματικότητα, η Βόρεια Κορέα κάνει μια σειρά δοκιμών πυραύλων και τυπικά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προωθούν την προπαγάνδα του πολέμου , αλλά κάτι είναι διαφορετικό αυτή τη φορά.
Κάτι είναι τόσο διαφορετικό  που αυτή τη φορά, οι ΗΠΑ έχει στείλει ούτε ένα, όχι δύο, αλλά τρία αεροπλανοφόρα στη περιοχή για την αντιμετώπιση της δήθεν επικείμενης κρίσης.
Πρόσφατες εκθέσεις δείχνουν ότι αυτή η κρίση επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα και μάλιστα ώθησε αρκετούς γεωπολιτικούς  αναλυτές να προειδοποιούν ότι ένας πόλεμος έρχεται. Ο τελευταίος αναλυτής είναι ο Γεωπολιτικός, George Friedman, ο οποίος  λέει ότι ο πόλεμος με τη Βόρεια Κορέα είναι σχεδόν προ των πυλών.
Ο Friedman, μιλώντας στο Στρατηγικό Συνέδριο Επενδύσεων το 2017 στο Ορλάντο, δήλωσε ότι ενώ είναι απίθανο οι ΗΠΑ θα αναλάβουν δράση πριν ο Πρόεδρος Tραμπ επιστρέψει στο Λευκό Οίκο αυτό το Σαββατοκύριακο, οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας φαίνεται ότι δεν έχουν «προσφέρει καμία εναλλακτική λύση στις ΗΠΑ» από μια σύγκρουση.
Εκτός από τις απαιτήσεις του Friedman, σύμφωνα με την ανάλυση του Γεωπολιτικού Futures, τα αποδεικτικά στοιχεία  ότι η εχθρότητα μεταξύ των δύο κλιμακώνεται ,σε ένα σημείο όπου ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος.Ο Φρίντμαν δήλωσε επίσης ότι το αεροπλανοφόρο USS  Carl Vinson ενισχύθηκε στην κορεατική χερσόνησο από το USS Ronald Reagan.
Οι ομοιότητες στο στάδιο της επεξεργασίας των ελιγμών γίνονται από τις ΗΠΑ λίγο πριν την  Καταιγίδα της Ερήμου το 1991 και ό, τι οι ΗΠΑ αυτή τη στιγμή κάνουν στην περιοχή, προετοιμασία με περισσότερα από 100 F16 αεροσκάφη,που διεξάγουν καθημερινά ασκήσεις στην περιοχή. αεροσκάφη F35 έχουν επίσης αναπτυχθεί στην περιοχή, καθώς και εκπρόσωποι της κυβέρνησης των ΗΠΑ θα ενημέρωσουν στο Γκουάμ, στον τομέα της πολιτικής άμυνας, της τρομοκρατίας, και την Κορέα στις 31 Μαΐου.
Τρεις δοκιμές πυραύλων σε 3 εβδομάδες, αυτό δεν αρέσει, οτιδήποτε έχουμε δει ποτέ πριν από το καθεστώς στην εποχή μας. Επιπλέον, πρόσφατα χτύπησε στο εσωτερικό,στην οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας και ότι έχει ζητηθεί άμεση δράση από τις πλευρές που εμπλέκονται.
christiantruther.com
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ CHRISTIAN TRUTHER : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου