Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Βίντεο: Ρωσικοί πύραυλοι cruise Kalibre κτύπησαν τους ισλαμιστές κοντά στην Παλμύρα.

To ρωσικό συμβατικό υποβρύχιο Krasnodar κλάσης Kilo και η φρεγάτα Admiral Essen, κλάσης Admiral Grigorovich εξαπέλυσαν από τη Μεσόγειο πλήγματα τα με πυραύλους κρουζ τύπου Kalibr κατά στόχων των δυνάμεων του αυτοαποκαλούμενου ως «ισλαμικού κράτους» κοντά στην περιοχή της Παλμύρας.
 
Για το θέμα αυτό ενημερώθηκε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, από τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.
 
Για την επίθεση είχαν ειδοποιηθεί οι ΗΠΑ, η Τουρκία και το Ισραήλ. Η ρωσική ενέργεια αποσκοπούσε στο να πληγούν κατά την υποχώρησή τους ισλαμιστές μαχητές από τη Ράκα στην κατεύθυνση την Παλμύρα.
 
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εκτοξεύτηκαν τέσσερις πύραυλοι τύπου cruise εναντίον θέσεων του ISIS κοντά στην Παλμύρα.
 
Πρόκειται για εξοπλισμό και άνδρες που είχαν μεταφέρει οι τζιχαντιστές από τη Ράκκα προς ενίσχυση των θέσεών τους κοντά στην ιστορική πόλη σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
 
«Τα πλοία στοχοποίησαν μια περιοχή ανατολικά της Παλμύρας όπου οι ισλαμιστές είχαν μεταφέρει μεγάλες δυνάμεις και εξοπλισμό. Οι ισλαμιστές μετακινήθηκαν από τη Ράκκα. Όλοι οι στόχοι καταστράφηκαν. ΗΠΑ-Τουρκία-Ισραήλ έλαβαν προειδοποίηση μέσω της κόκκινης γραμμής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου