Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Πως η Κύπρος έπιασε στον ύπνο τους Τούρκους… με εμάς θεατές.

Η ιστορία της οδύσσειας της ΑΟΖ ξεκίνησε το 1982, όταν υπογράφτηκε η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS). Με αυτή την τόσο σημαντική σύμβαση που δημιούργησε το Σύνταγμα των Θαλασσών και Ωκεανών του πλανήτη Γη οι ελληνικές κυβερνήσεις θεώρησαν ότι τίποτα ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει και ότι η νέα έννοια της ΑΟΖ, που προέκυψε, είναι το ίδιο πράγμα με την υφαλοκρηπίδα.
Γράφει ο Θεόδωρος Καρυώτης
ΠΗΓΗ: http://mignatiou.com/
Οι Έλληνες κυβερνώντες δεν διάβασαν τα δύο σημαντικά άρθρα, το Άρθρο 56 και το Άρθρο 121. Τα διάβασε όμως ο αείμνηστος Πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος και ανακήρυξε, 22 χρόνια αργότερα, την ΑΟΖ της Κύπρου πιάνοντας στον ύπνο τον Ερντογάν. Αυτός είναι ο πιο σημαντικός χάρτης της Ελλάδας, που η σημερινή ελληνική κυβέρνηση αγνοεί την αξία του.

Αυτός ο χάρτης δείχνει τα 20 οικόπεδα που προετοίμασε η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση, όταν Υπουργός Ενέργειας ήταν ο Γιάννης Μανιάτης του ΠΑΣΟΚ. Έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από τότε που ανήλθε στην εξουσία ο Αλέξης Τσίπρας και η νέα κυβέρνηση το μόνο ουσιαστικό που έχει κάνει είναι να αλλάξει τρεις φορές τους Υπουργούς Ενέργειας.

Πρόσφατα, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιώργος Σταθάκης άρχισαν, για πρώτη φορά, να ασχολούνται στα σοβαρά με το θέμα των υδρογονανθράκων. Έτσι, ο πρωθυπουργός, σε ανάρτηση του στο twitter, έγραψε «Ο τομέας της ενέργειας αποτελεί έναν από τους κύριους πυλώνες της νέας αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας».
Όπως είπε ο κ. Τσίπρας κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα ένας διεθνής ενεργειακός και διαμετακομιστικός κόμβος, ως σταυροδρόμι τριών ηπείρων, αλλά και ένας κόμβος ειρήνης και σταθερότητας σε μία εύθραυστη περιοχή.
Αυτή την περίοδο η Ελλάδα χρειάζεται, άμεσα, να δημιουργήσει νέα οικόπεδα δυτικά του Οικοπέδου 16 και ανατολικά του Οικοπέδου 20, διότι σε αυτές τις περιοχές φαίνεται ότι υπάρχει ένας μεγάλος όγκος υδρογονανθράκων στα θαλάσσια σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Λιβύη, και ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο.
Η κυβέρνησή μας δεν έχει ακόμα κατανοήσει πλήρως τι συμβαίνει στην περιοχή μας και προωθεί χερσαίες έρευνες σε τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας! Ο χάρτης που ακολουθεί δείχνει την περιοχή που η Ελλάδα πρέπει να δρομολογήσει την παραχώρηση οικοπέδων για έρευνα υδρογονανθράκων στους πετρελαϊκούς κολοσσούς που γνωρίζουν καλύτερα από εμάς τι περιέχουν.

Οι ειδικοί στους υδρογονάνθρακες Αντώνης Φώσκολος, Ηλίας Κονοφάγος και Τερέζα Φωκιανού έχουν υπολογίσει ότι τα μεγαλύτερα κοιτάσματα της ελληνικής ΑΟΖ βρίσκονται το ένα Νοτιοδυτικά της Γαύδου και το άλλο στην Λεκάνη του Ηροδότου και, ίσως, είναι τα μεγαλύτερα της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο καθηγητής Αντώνης Φώσκολος σε μια ημερίδα του περιοδικού Economist, στις 18 Μαΐου 2011 στην Αθήνα, χρησιμοποιώντας τον παραπάνω χάρτη ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι 2 περιοχές που έχουμε σοβαρές επιστημονικές ενδείξεις είναι νότια της Κρήτης όπου υπάρχουν 9 λασποηφαίστεια και νοτιοανατολικά της Κρήτης, στην Ελληνική λεκάνη του Ηρόδοτου.
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου