Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Τι είπε ο Μακμάστερ για όσα δεν είπε ο Τραμπ στις Βρυξέλλες.

 Ο Αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ, δήλωσε σήμερα ότι “φυσικά” ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε το συλλογικό αμυντικό δόγμα του ΝΑΤΟ, άσχετα εάν δεν έκανε ειδική δήλωση γι' αυτό, στην διάρκεια της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα.
Η τοποθέτηση αυτή του Αμερικανού αξιωματούχου, προσδίδει έμφαση στην ενεργή τήρηση από τις ΗΠΑ, του Άρθρου 5 του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, για την συλλογική αντιμετώπιση αμυντικών απειλών από τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ.

Ο Μακμάστερ απέφυγε να σχολιάσει τις επικοινωνίες του γαμπρού του Προέδρου των ΗΠΑ


Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Χ.Ρ. Μακμάστερ υποστήριξε σήμερα ότι οι επικοινωνίες μέσω ανεπίσημων διαύλων είναι κάτι το "φυσιολογικό", όταν του ζητήθηκε, στο περιθώριο της συνόδου της G7, να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι ο γαμπρός του προέδρου των ΗΠΑ Τζάρεντ Κούσνερ προσπάθησε να οργανώσει έναν παρασκηνιακό δίαυλο επικοινωνίας με τη Ρωσία προν αναλάβει τα καθήκοντά του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μακμάστερ απέφυγε να μιλήσει συγκεκριμένα για την περίπτωση του Κούσνερ, ο οποίος έχει αναλάβει μια θέση άμισθου συμβούλου του Τραμπ. Όταν όμως ρωτήθηκε αν θα τον ανησυχούσε η πιθανότητα κάποιος στην κυβέρνηση να προσπαθούσε να συγκροτήσει έναν ανεπίσημο δίαυλο επικοινωνίας με τη ρωσική πρεσβεία ή με το Κρεμλίνο, απάντησε "όχι".

"Έχουμε παρασκηνιακές επικοινωνίες με κάποιον αριθμό (χωρών). Γενικά μιλώντας για τις επικοινωνίες μέσω ανεπίσημων διαύλων, αυτό που σου επιτρέπουν να κάνεις είναι να επικοινωνείς με διακριτικό τρόπο", σχολίασε.

Την περασμένη εβδομάδα το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι η πρόταση για τη συγκρότηση ενός τέτοιου διαύλου επικοινωνίας συζητήθηκε μεταξύ του Μάικ Φλιν –του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, τη θέση του οποίου ανέλαβε ο Μακμάστερ– και του Ρώσου πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον πριν αναλάβει πρόεδρος ο Τραμπ. Την Παρασκευή η εφημερίδα Washington Post έγραψε ότι ο Κούσνερ συμμετείχε σε αυτήν τη συζήτηση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
onalert.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου