Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Πάτρα: Γίνεται το "έλα να δεις" στις τράπεζες από νωρίς το πρωί - Ατελείωτες ουρές και εκνευρισμός.

Ουρές, πολύωρη αναμονή, αγανάκτηση, εκνευρισμός. Αυτό είναι το σκηνικό που επικρατεί από νωρίς σήμερα 29 Σεπτεμβρίου 2014 στις τράπεζες της Πάτρας καθώς οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν τόσο τη 2η δόση του φετινού φόρου εισοδήματος όσο κυρίως την 1η δόση του ΕΝΦΙΑ, του περιβόητου και κατά γενική ομολογία απαράδεκτου νέου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων.Φωτ. αρχείου.Για όσους δεν μπορέσουν να πληρώσουν και χάσουν την προθεσμία καταβολής της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ, η προσαύξηση τον επόμενο μήνα είναι περίπου 1% (για την ακρίβεια 0,74%). Αν όμως πάλι δεν πληρωθεί η δόση, προσοχή γιατί η προσαύξηση τον δεύτερο μήνα θα είναι πολύ μεγαλύτερη και φτάνει, όπως αναφέρουν φοροτεχνικοί, το 10%. Ήμαρτον.
Το τι γινόταν σε Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank, στο Ταχυδρομείο ακόμη και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στην Πάτρα (εδώ ήταν κάπως καλύτερα τα πράγματα) δεν περιγράφεται. Μην ξεχνάμε επίσης ότι παράλληλα λόγω τέλος του  μήνα ότι καταβάλλονται και οι συντάξεις, οπότε οι ουρές περιελάμβαναν τα πάντα.
Το δε σκηνικό της ταλαιπωρίας αναμένεται να επαναληφθεί και αύριο Τρίτη, τελευταία μέρα του μήνα!
Ακούσαμε ότι συμπολίτες είχαν πάει από τις 8.15 το πρωί και βρήκαν μπροστά τους τουλάχιστον 100 με 150 άλλα άτομα να προηγούνται και να έχουν πάρει νούμερο. Όπως μάλιστα μονολογούσαν ή συζητούσαν σε πηγαδάκια πολλοί, «και τους πληρώνουμε και μας ταλαιπωρούν στον έσχατο βαθμό». «Και που είσαι ακόμα, να δούμε τι άλλο μας περιμένει μέχρι το τέλος του έτους ή το 2015», έλεγαν άλλοι. Μοναδικά πραγματικά σκηνικά στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και του μνημονίου!
Κάτι τελευταίο, οι λογιστές (οι περισσότεροι) πλέον χρεώνουν στους πελάτες τους τις εκτυπώσεις των μηνιαίων δόσεων του ΕΝΦΙΑ ή των άλλων φόρων (οι τιμές κυμαίνονται από 5 έως 8 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr). Οπότε αν χάσετε τη σειρά στην πληρωμή και χρειάζεστε εκτύπωση των νέων εντολών πληρωμών, αν θέλετε να γλυτώσετε κόστος (μπείτε όσοι τουλάχιστον έχετε τη δυνατότητα και διαθέτετε εκτυπωτή στην σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και με τον κλειδάριθμό σας εκτυπώστε τη νέα εντολή πληρωμής).
Θα μου πείτε πολλοί φοβούνται μην κάνουν λάθος (ιδίως οι πιο μεγάλες ηλικίες που δεν έχουν και κομπιούτερ στο σπίτι), οπότε ο λογιστής είναι η σίγουρη λύση. Από την άλλη οι λογιστές έχουν επιφορτιστεί όπως παραπονούνται όλο αυτόν τον όγκο δουλειάς και την «χαρτούρα» που μέχρι πρότινος ήταν δουλειά της εφορείας!     http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/290660

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου