Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019

Ανελέητο ξύλο σε Υπουργούς του Ράμα – Δεκάδες Αλβανοί περικύκλωσαν το κοινοβούλιο – Κλίμα εμφυλίου.

Καταδρομική ενέργεια εκατοντάδων ίσως και χιλιάδων «αγανακτισμένων» Αλβανών πολιτών κατά της κυβέρνησης Ράμα, είχαμε πριν λίγο με την οποία περικύκλωσαν το κοινοβούλιο την ώρα που συνεδρίαζε.


Το ξύλο που πέφτει έξω είναι ανελέητο από την αστυνομία και τους διαδηλωτές, ενώ υπάρχει το ερώτημα, πώς θα βγουν οι βουλευτές του σοσιαλιστικού κόμματος SP από την αίθουσα του Κοινοβουλίου.
Πριν από λίγα λεπτά, ο Υπουργός Τουρισμού Blendi Klosi και ο αναπληρωτής του SP Paulin Sterkaj κτυπήθηκαν βάναυσα από διαδηλωτές κοντά στα ερείπια του Κάστρου των Τιράνων.
Υπάρχουν φόβοι ότι η μαζική διαδήλωση θα εκτραχυνθεί και θα έχουμε άσχημα γεγονότα, τα οποία θα αφορούν αποκλειστικά την κυβέρνηση Ράμα, της οποίας τα μέλη έχουν γίνει πλέον στόχος των Αλβανών πολιτών.
Ο ηγέτης τώρα του Δημοκρατικού κόμματος της Αλβανίας, Λουλζίμ Μπάσα, υλοποίησε συνάντηση με άλλα κόμματα  για να σχεδιάσει τα επόμενα βήματα που αναμένεται να αναλάβει ο ίδιος.

Αφού παραιτήθηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση, θα συνεχίσει να διεξάγει τεράστιες διαμαρτυρίες. Αυτή είναι η ουσία του σχεδίου δράσης που ενέκρινε χθες η ενωμένη αντιπολίτευση σε ειδική σύσκεψη. Στη συνάντηση που έγινε από τον Λ. Μπάσα, αποφασίστηκαν όλα τα βήματα που θα ακολουθήσει η αντιπολίτευση από τώρα και στο εξής.
«Συζητήσαμε τη διεξαγωγή μαζικών διαμαρτυριών για την αποκατάσταση της νομιμότητας στον τρόπο με τον οποίο κυβερνάται η χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Φατμίρ Μεντίου στο τέλος της συνάντησης. Ο Μεντίου πρόσθεσε επίσης ότι η αντιπολίτευση θα κάνει ότι είναι απαραίτητο ώστε να επανέλθει η χώρα στον ορθό δρόμο.
Ήδη ηχούν οι καμπάνες για τον Έντι Ράμα, αλλά αυτός δεν ακούει. Η κατάκριση ακόμα και από τη διεθνή κοινότητα δεν πτοεί έναν εξτρεμιστή.
Ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι πίσω από όλα κρύβεται η δύση η οποία θορυβήθηκε από την αλυτρωτική πολιτική του Ράμα, την άρνηση του να εισέλθει στην ΕΕ κατόπιν προτροπής του Ερντογάν, ο οποίος ελέγχει πλήρως την νυν αλβανική κυβέρνηση.
Το Τζαμί στα Τίρανα είναι το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια και κτίζεται με τουρκικά χρήματα.
Πρόκειται σαφώς για την έξωση του τελευταίου πιστού συμμάχου του Ερντογάν, ο οποίος ήθελε να υλοποιήσει σχέδιο ελέγχου της Αλβανίας και όλων των Αλβανών στα Βαλκάνια.
Είναι θέμα χρόνου η Αλβανία να βυθιστεί ξανά στο χάος, με καθαρή ευθύνη της κυβέρνησης του καθεστωτικού Έντι Ράμα, συνοδεία του αλυτρωτισμού και του εξτρεμιστικού εθνικισμού που τον χαρακτηρίζει.
Μια καταρρέουσα οικονομία είναι απλά μια σπίθα στην πύρινη κόλαση του εθνικιστικού χάους που με μαθηματική ακρίβεια θα καταλήξει η Αλβανία.

Εκτός από την καταπίεση που έχουν υποστεί οι ίδιοι οι Αλβανοί, οι μειονότητες (ιδιαίτερα η ελληνική) που ζουν στην Αλβανία θα ξεσηκωθούν.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου