Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019

Ο Ρουχάνι δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών του Ιράν,Ζαρίφ.

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχάνι εμφανίστηκε την Τρίτη για να υποστηρίξει τον σύμμαχο του Mohammad Javad Zarif, απορρίπτοντας την παραίτησή του ως υπουργό Εξωτερικών του Ιράν και δημιουργώντας μια πιθανή αναμέτρηση με τους αντιπάλους του καθεστώτος.Σε αυτή τη φωτογραφία από τις 24 Νοεμβρίου 2015, ο ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχάνι ακούει τον υπουργό Εξωτερικών του Μοχάμεντ Χαβάτ Ζαρίφ πριν από μια συνάντηση στην Τεχεράνη του Ιράν.  (AP Photo / Vahid Salemi, αρχείο)

Η έκπληξη της ανακοίνωσης παραίτησης του Zarif έστειλε τη Δευτέρα κόντρα κύματα μέσω του Ιράν, όπου οι εντάσεις τρέχουν ήδη πάνω από την αποχώρηση της Αμερικής από την πυρηνική συμφωνία που βοήθησε να διαπραγματευτεί με τον Ρουχάνι.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Κασέμι είπε ότι ο Ρουχάνι δεν είχε δεχθεί την παραίτηση του Ζαρίφ, σύμφωνα με το ημι-επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars.
"Δρ. Ο Ρουχάνι είναι της γνώμης ότι η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν έχει μια μόνο εξωτερική πολιτική και έναν υπουργό Εξωτερικών ", δήλωσε ο Τζέι Τζέιτς αργότερα, σύμφωνα με μια μετάφραση από το πρακτορείο ειδήσεων Mehr του Ιράν.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ TIMES OF ISRAEL : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου