Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019

Βουλιάζοντας στα αδιέξοδα...

Φτου κι από την αρχή. Δεν ξέρουμε αν το αντιληφθήκατε, αλλά η ηρωική περίοδος της εξόδου από τα μνημόνια μετά από την σφαλιάρα των Βρυξελλών, έλαβε τέλος. Επιστρέφουμε πάλι στα γνωστά λημέρια των αξιολογήσεων, των συστάσεων και των εκβιασμών για να παίρνουμε την δόση μας.
Προς λύπη των συντρόφων , το success story, στο όποιο πόνταραν τα πάντα για να επισκιάσουν το ξεπούλημα της Μακεδονίας, κατέρρευσε με πάταγο.Βουλιάζοντας στα αδιέξοδα...

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι η Μακεδονία παραδόθηκε για οικονομικά ανταλλάγματα. Ωστόσο τα κοράκια φαίνεται ότι αφού εξασφάλισαν την παράδοση της Μακεδονίας άφησαν επί ξύλου κρεμάμενο τον Τσίπρα. Για τους δικούς τους γνωστούς και μη εξαιρετέους λόγους που έχουν να κάνουν και με το μεγάλο παλούκι των ευρωεκλογών μαζεύουν τα λουριά στα δικά τους “παιδιά για όλα τα θελήματα” τονίζοντάς τους για μια ακόμη φορά “ως εδώ, όχι πολλά-πολλά...”
Πλέον αναμένει τις αποφάσεις του κονκλαβίου των Βρυξελλών τον Μάρτιο, για να δει πόσο σανός θα του επιτραπεί να μοιράσει στους εν δυνάμει ψηφοφόρους του.
Ενδεχομένως να βρεθεί κάποια συμβιβαστική λύση στα ανοιχτά θέματα της δήθεν σεισάχθειας, της πενιχρής ελεημοσύνης και των μεταρρυθμίσεων που πάγωσαν ενόψει εκλογών, και να δοθεί η πολυπόθητη δόση από τα κέρδη ομολόγων για να μην εξευτελιστεί εντελώς ο Τσίπρας.
Ακόμη όμως κι αν υπάρξει αυτός ο συμβιβασμός, σε καμία περίπτωση ο Τσίπρας δεν θα μπορεί να περηφανεύεται και να κραδαίνει σαν αρκουδιάρης το επίπλαστο ατού του τέλους των μνημόνιων.
Η χώρα έχει επανέλθει σε μνημονιακό καθεστώς -από το οποίο επί της ουσίας ποτέ δεν βγήκε- κι όσα ψέματα κι αν πει προς άγραν ψήφων η πραγματικότητα δεν διαστρεβλώνεται.
Και εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα που ο ίδιος προκάλεσε, θα ψάχνει να βρει την επιθυμητή ημερομηνία για τις εθνικές εκλογές.
Μέσω των δηλώσεων περί... πλατιάς προοδευτικής απεύθυνσης, ο Τσίπρας για μία ακόμη φορά προσπάθησε να καταστήσει σαφές ότι στόχος του είναι η εξάντληση της τετραετίας.
Όπως πληροφορούμαστε, όμως, ο λόγος που δεν κάνει τις εθνικές πριν από τον Μάιο, είναι o εξής: Eυελπιστεί ότι αν η ΝΔ γράψει χαμηλότερα από τα αναμενόμενα ποσοστά στις ευρωεκλογές και υποστεί πλήγμα από τους “δεξιούς αντάρτες” στις αυτοδιοικητικές, θα μπορέσει να συσπειρώσει τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μειώσει την διαφορά στις εθνικές.
Με όπλα τον φόβο της ήττας από την επάρατη δεξιά, τον διχασμό μεταξύ φασιστών και προοδευτικών, την σκανδαλολογία και την παροχολογία, θεωρεί ότι θα ανατρέψει τα αρνητικά δημοσκοπικά δεδομένα.
Οι ίδιες πήγες αναφέρουν επίσης, ότι ο… λαοπρόβλητος δεν θα διακινδυνεύσει να στήσει τις κάλπες τον Οκτώβριο, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος ενός νέου Ματιού. Πράγμα που αν συμβεί, θα οδηγήσει σε ολική καταστροφή.
Μπροστά σε αυτή την απειλή λοιπόν, αφού ορίσει… δικό του επίτροπο και… δικούς του δικαστές τον Ιούνιο, ενδέχεται να προκηρύξει άμεσα εκλογές.
Ο χρόνος θα δείξει.
Άλλωστε, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι πραγματικά επικρατεί στο μυαλό του… Ηγέτη και τι θα πράξει στο τέλος.
Η ουσία είναι, ο λαός να κλείσει τα αυτιά στα νέα ψέματα που ετοιμάζεται να του σερβίρει, να τον αφήσει να περιπλανιέται στον λαβύρινθο των αδιεξόδων του και να στείλει την πρώτη φορά αριστερά εκεί που της αρμόζει.
Όλα τα υπόλοιπα είναι για να γεμίζουν οι σελίδες εφημερίδων και ιστοσελίδων, μέχρι να αποφασίσουν οι ολετήρες να μας αδειάσουν τη γωνιά.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου