Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019

λέγοντας τα πράγματα με τ’ όνομά τους !λέγοντας τα πράγματα με τ’ όνομά τους !
…εν συνόψει
‘‘ …μητρός τε καὶ πατρὸς καὶ τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρὶς καὶ σεμνότερον καὶ ἁγιώτερονκαὶ ἐν μείζονι μοίρᾳ καὶ παρὰ θεοῖς καὶ παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι…’’
Σωκράτης … Πλάτωνος : Κρίτων, 51β 
Παλαιός
Η κατάσταση στην χώρα μας έχει πλέον φτάσει στο μη παρέκει, αλλά λύση δεν φαίνεται ότι είμαστε ικανοί, ή μάλλον ότι πραγματικά θέλουμε, να βρούμε. 
Έτσι σε μιά ύστατη προσπάθεια, θα πρέπει να ‘πούμε -ξανά- τα πράγματα με τ’ όνομά τους, -αν και βεβαίως αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουμε-  μήποτε και μπορέσει να ξυπνήσει επιτέλους αυτός ο βοϊδολαός και αποφύγουμε όσα έχουν σχεδιαστεί, προωθούνται και μέλλουν να συμβούν, αν δεν ανοίξουμε επιτέλους τα γκαβά μας και δεν αποφασίσουμε ν’ αντιδράσουμε πρίν να έχει παιχθεί η τελευταία πράξη, και να έχει παγιωθεί η κατάσταση, οπότε τότε ότι και να γίνει θα είναι πλέον αργά.
Μπορεί ο Σωκράτης και οι άλλοι Φιλόσοφοι να έθεταν σε μείζονα μοίρα υπεράνω όλων την Πατρίδα, αλλά φαίνεται ότι οι σημερινοί γ-ελαδέληνες έχουν χάσει επαφή με την κοινή Λογική, και ως εκ τούτου με την ικανότητα να μπορούν και να είναι σε θέσει να κρίνουν τι και ποιό είναι εκείνο το οποίον έχει πραγματική αξία και θα έπρεπε να τίθεται υπεράνω όλων.
Και μπορεί στο διάβα του χρόνου να χάσαμε τον πραγματικό στόχο και τον σκοπόν μας, και να υποβαθμίσαμε και να περιορίσαμε την έννοια της πατρίδος στον κόσμον εντούτον, αλλά έστω, το μικρό αυτό κομμάτι, φροντίζαμε να το κρατάμε καθαρό κι ακέργιο, όμως φαίνεται ότι πλέον ακόμη κι αυτό μας είναι βάρος, κι έτσι αφού το καταντήσαμε ένα με τα σκατά που έχουμε και κουβαλάμε στα κεφάλια μας, προσπαθούμε να το πετάξουμε ολοκληρωτικά στα σκουπίδια … εκεί που θα ‘πρεπε να βρισκόμαστε όλοι εμείς, πρίν από καιρούς και καιρούς.
Αλλά τι είναι πραγματικά ‘‘Πατρίς’’ ;; 
…μήν είν’ ο αγέρας, ο ουρανός, οι θάλασσες ;; … μην είν’ ο τόπος, τα ποτάμια, οι κάμποι, τα βουνά, και τα λαγκάδια ;; … μην είν’ τα φτιάγματα, μην είν’ οι άνθρωποι, μην είν’ οι ζωντανοί, μην είν’ οι πεθαμένοι και οι αγέννητοι ;; … μην είν’ η ιστορία, μην είν’ τα σύμβολα, μην είν’ οι τρόποι, μην είναι ‘κείνα που φύγαν γιά ‘κείνα που θα ‘ρθούν ;; … μην είν’ ο σκοπός και η αποστολή, το όραμα και τα ιδανικά ;; … μην είν’ το ένα, μην είν’ το άλλο ;; … τι τέλος πάντων είν’ απ’ όλα αυτά ;;
Δεν είναι το ‘να, δεν είναι τ’ άλλο … τίποτα … τίποτα ξέχωρα και μονάχο του!! … μα όλα αυτά μαζί … όλ’ αυτά, κι ακόμα πολλά !! … όλα και τα πάντα !! … η ίδια η ύπαρξή μας !! … η προέλευση, ο σκοπός κι ο προορισμός μας !!
Κι αφού Πατρίδα είν’ όλα αυτά μαζί … όταν πετάς κάποιο -εκτός από ‘κείνα τα ψεύτικα και τα φτιαχτά που προσπάθησαν ή περάσαν για πραγματικά- τότε είναι σαν να πετάς τα πάντα, σαν ν’ αποπατείς πάνω σ’ όλα αυτά.
Όταν πχ. καις και ποδοπατάς την σημαία, δεν το κάνεις αυτό σ’ ένα κομμάτι πανί … το κάνεις πρός όλη την χώρα, τους ανθρώπους της … τα πάντα … το κάνεις πρός την Πατρίδα … γιατί η σημαία είναι όχι μόνο το σύμβολο αλλά η ίδια η Πατρίδα … οι άνθρωποι -νεκροί και ζωντανοί- η ιστορία, οι τρόποι … τα πάντα, όλα αυτά που απαρτίζουν την Πατρίδα.
Όταν λοιπόν εκείνο το σούργελο είπε … αφήστε την να την πάρει ο αέρας … αυτό δεν είχε αποδέκτη το κομμάτι το πανί, αλλά την Πατρίδα, όλους τους Έλληνες -εάν βεβαίως υπήρχαν τέτοιοι και όχι άλλοι-.
Όταν γίνονται αυτά και η συντεταγμένη πολιτεία, αλλά και ο καθένας από μας ξεχωριστά, δεν αντιδρά και δεν στέλνει στο αγύριστο όλα αυτά τα καθίκια … τότε απλά ΣΥΝΑΙΝΕΙ … και παίρνει και ο ίδιος μέρος στην Προδοσία … γιατί ναί η προσβολή στο σύμβολο είναι προσβολή στην Πατρίδα … είναι ΠΡΟΔΟΣΙΑ, και όσοι το κάνουν [[εάν είναι (;) Έλληνες]] αλλά και όσοι το βλέπουν και το ανέχονται είναι …. ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!
ΌΛΟΙ αυτοί σ’ ένα πραγματικό Έθνος, και όχι γιαλαντζί όπως καταντήσαμε εμείς … εκτελούνται επί τόπου, χωρίς δεύτερη σκέψη !! … αλλά εμείς βλέπετε είμαστε προηγμένοι και δικαιωματιστές !!
Όταν κάποιοι -όποιοι- χαρίζουν ιστορία, πολιτισμό, όνομα … είναι επίσης ΠΡΟΔΟΤΕΣ … όπως είναι και όλοι οι υπόλοιποι που το ανέχονται … ναι μανάριαμ’ συλλήβδην ο γ-ελαδικός λαός είναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ … εάν δεν ήταν θα έπρεπε να τους έχει κάνει όλους -και τους 301 και όχι μόνο- σουβλάκια !!
Προδότες δεν είναι μόνο όσοι υπέγραψαν την παράδοση του Ονόματος της Μακεδονίας, αλλά και όσοι το ανέχθηκαν και συνέπραξαν [[και οι 301 δηλαδή, και όχι μόνο, αλλά και όλη η στρατιωτική, δικαστική και λοιπή εξουσία]] καθώς επίσης και όλοι όσοι τους βοήθησαν -ψηφίζοντάς τους- να ανέλθουν στα κυβερνητικά πόστα … είναι επίσης ΠΡΟΔΟΤΕΣ !! … ναι προδότες είναι το σύνολο του γ-ελαδικού λαού … διότι όλοι αυτοί οι κατσαπλιάδες, από συστάσεως της ψωροκώσταινας, που συνεχώς και αδιαλείπτως συνεργάζονται με τους εχθρούς του Έθνους … ψηφίζονται και ξαναματαψηφίζονται από τα γελάδια της ελαδικής χώρας … αλλά και όχι μόνο ψηφίζονται αλλά γλείφονται και καταχειροκροτούνται μανιωδώς.
Προδότες δεν είναι μόνο όσοι εκχωρούν και παραχωρούν κυριαρχία, υπογράφουν μνημόνια, ξεπουλάνε-χαρίζουν την Εθνική περιουσία … αλλά και όλοι όσοι τους βοήθησαν να μπορούν να το κάνουν αυτό, οι ψηφοφόροι γ-ελαδέληνες δηλαδή, αλλά και όλοι όσοι το ανέχονται και το αποδέχονται χωρίς να αντιδρούν.
Προδότες είναι και όσοι χώνονται, με τον άλφα ή βήτα τρόπο, και παίρνουν τις θέσεις και τα πόστα, απ’ αυτούς που πραγματικά το αξίζουν, κοπροσκυλιάζοντας χωρίς να παράγουν το οτιδήποτε, και επιπλέον δημιουργούν εμπόδια και προωθούν την σαπίλα και την διαφθορά.
Όπως Προδότες δεν είναι μόνο όσοι προωθούν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, την διάλυση του κοινωνικού και οικογενειακού ιστού … αλλά και όλοι όσοι παραμένουν άφωνοι και απαθείς χωρίς να αντιδρούν.
Προδότες δεν είναι μόνο όσοι παραχαράσσουν την ιστορία, αλλοιώνουν την γλώσσα, τους τρόπους και τον πολιτισμό, κρύβουν, εξαφανίζουν, αλλοιώνουν και παραχαράσσουν αποδείξεις, ευρήματα και κάθε λογής τεκμήρια, αλλά και όσοι αποδέχονται όλα αυτά χωρίς να κάνουν τίποτε.
Προδότες δεν είναι μόνο όσοι παραδίδουν μυστικά ή μέρος-τμήμα της Πατρίδος στον εχθρό, αλλά και όσοι αφήνουν τον εχθρό να την αλώσει χωρίς αντίσταση.
Προδότες δεν είναι μόνο όσοι δεν πολεμούν για την Πατρίδα, αλλά και οι εαυτούληδες καιροσκόποι, όλοι όσοι κοιτάζουν μόνο την πάρτη τους και ΦΕΥΓΟΥΝ (αλλά και αυτοί που τους σπρώχνουν να φύγουν, γονείς και λοιποί συγγενείς) αφήνοντας τον ‘‘φούφουτο’’ να παλέψει για την σωτηρία της.
Και πάει στα κομμάτια, αν κάποιος, από την εργασία του στην αλλοδαπή, τροφοδοτεί την πατρίδα και την ανάπτυξήν της. Οφείλει όμως να κάνει τα παιδιά του Έλληνες (να τους μάθει την γλώσσα, τους τρόπους και να τα παντρέψει με Έλληνες/ίδες και όχι αλλοδαπούς/ες διότι αυτό είναι μιά επιπλέον προδοσία καθόσον δεν δημιουργεί Έλληνες αλλά μπάσταρδους) και να βρίσκεται όσο το δυνατόν περισσότερο στα πάτρια εδάφη.
Προδότες των πατρίων και όσοι δημιουργούν οικογένειες με αλλοδαπούς/ες και κυρίως όταν στα μπασταρδάκια τους δεν φροντίζουν να δώσουν Ελληνική ανατροφή και τρόπους.
Όπως προδότες είναι και αυτοί που εργάζονται, παράγουν και αναπτύσσουν στην αλλοδαπή, επιστημονικώς και τεχνολογικώς (ιδίως πράγματα που δυνατόν στρέφονται εναντίον της πατρίδος) ενώ οφείλουν να εργάζονται για την Πατρίδα. 
Όλοι αυτοί που έφυγαν στα ξένα, θα πρέπει να τσακιστούν να επιστρέψουν άμεσα πίσω, και να παλέψουν με ότι ζωντανό έχει απομείνει, για την ανασύσταση της πατρίδος, ιδίως τώρα, την κρίσιμη αυτή περίοδο, που περισσότερο από ποτέ άλλοτε το έχει ανάγκη.
Προδότες δεν είναι μόνο όσοι προδίδουν μυστικά ή έδαφος, αλλά και όλοι όσοι αποδέχονται τρόπους, ιδέες, δόγματα, προπαγανδιστικά τερτίπια [[ θρησκείες μηδεμιάς εξαιρουμένης διότι -το θρησκεύειν ούκ έστιν Ελληνικόν, και από τότε που ξεκίνησε μας πήρε ο διάλος και μας σήκωσε και πήγαμε (ακόμα πηγαίνουμε) στον αγύριστο-, διεθνισμούς, πολυπολιτισμικότητες, κομματισμούς, κουμμουνισμούς, σοσιαλισμούς, καπιταλισμούς, δημ(ι)οκρατίες και λοιπά μπαρμπούτσαλα ]].
Προδότες δεν είναι μόνο όσοι προδίδουν μυστικά ή έδαφος, αλλά και όλοι όσοι προωθούν και πασχίζουν να περάσουν, να επιβάλουν, να εδραιώσουν, να διατηρήσουν και να συντηρήσουν κάθε τι ξενόφερτο και εχθρικό πρός το Έθνος και την Πατρίδα.
Και για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, οτιδήποτε και με οιονδήποτε τρόπο είναι επιζήμιο και προκαλεί βλάβη και ανάσχεση ανάπτυξης, πλουτισμού και ισχυροποίησης στην Πατρίδα … είναι πράξη ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. 
Έτσι :
 • η αγορά ξένων και όχι ημεδαπών προϊόντων.
 • η αγορά από ξένες και όχι ημεδαπές εταιρείες.
 • η ανάθεση εργασίας σε ξένους και όχι γηγενείς.
 • η μετακίνηση-μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό.
 • η επένδυση στο εξωτερικό και όχι στο εσωτερικό.
 • η προώθηση ναρκωτικών – καθώς στερεί παραγωγικό και δημιουργικό δυναμικό.
 • η δολιοφθορά και παρεμπόδιση έργων ανάπτυξης και παραγωγής.
 • η απαξίωση και θάψιμο πλουτοπαραγωγικών πηγών.
 • η απαξίωση παραγωγικών και δημιουργικών μονάδων.
 • η παρακράτηση, κουκούλωμα και εξαφάνιση πληροφοριών και αποκαλύψεων.
 • η μη δημιουργία έργου – οποιασδήποτε μορφής, υλικής ή πνευματικής ενώ υπάρχει η δυνατότητα.
 • κλπ. κλπ.
 • και γενικώς η προώθηση κάθε πράγματος, ιδέας, έργου και πράξεως, το οποίον αντί να ισχυροποιεί, να ενδυναμώνει, να αναπτύσσει, να αυξάνει και να πλουτίζει την Πατρίδα, αντιθέτως δημιουργεί φραγμούς, περιορισμούς, ανασχέσεις και καταστροφές, είναι ασχέτως μεγέθους, πράξη προδοτική έναντι της Πατρίδος και του Έθνους. Και όπως λέμε αφού δεν ισχύει «ολίγον έγκυος», δηλαδή ή είναι ή δεν είναι κάτι, έτσι και εδώ πρέπει να αναγνωρίσουμε τις ευθύνες μας, όλα αυτά τα στραβά και προδοτικά που πράξαμε και δυστυχώς συνεχίζουμε πράττοντες και να τα αλλάξουμε γραμμή πλεύσης πάραυτα, διότι συνεχίζοντας στον δρόμο που μέχρι στιγμής βαδίζουμε, συμβάλλουμε ΌΛΟΙ μας, αθέλητα και ασυνείδητα, αν όχι ηθελημένα και συνειδητά, τουλάχιστον στην ελάττωση αν όχι στην πλήρη και ολοσχερή καταστροφή της Πατρίδος και του Έθνους.
ΠΡΟΔΟΤΗΣ λοιπόν δεν είναι κάποιος  μόνο για όσα στραβά και προδοτικά έπραξε, αλλά και για όσα υπέρ Πατρίδος έπρεπε και δεν έπραξε, ενώ μπορούσε και ήταν υποχρεωμένος να πράξει.
Ελπίζω να έγινε αντιληπτόν ότι  ΌΛΟΙ … όλοι μας !! … άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, είμαστε υπόλογοι για όλα αυτά, που συμπράξαμε, αποδεχτήκαμε ή απλά αδιαφορώντας έχουμε αφήσει να γίνουν, έτσι που η Πατρίδα όχι απλώς να φτάσει στο χείλος του γκρεμνού αλλά να είναι ήδη σε ελεύθερη πτώση, με επαπειλούμενο από στιγμή σε στιγμή να παύσει οριστικά η ύπαρξή της … και όταν δε λέμε Πατρίδα και Έθνος δεν εννοούμε μόνο το γνωστό κομμάτι γής, (που ούτε αυτό κατέχει πλέον, το μόρφωμα της ψωροκώσταινας) αλλά όλα εκείνα τα οποία συνθέτουν Πατρίδα και Έθνος !!
Όταν λοιπόν, (λόγο πράξεων, συμπράξεων, αποδοχών, αδιαφορίας, απαθείας) κανένας ή τέλος πάντων ελάχιστοι, μπορούν να εξαιρεθούν των πράξεων ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, από συστάσεως της ψωροκώσταινας, αλλά και κυρίως επί των ημερών μας … καλό είναι να αφήσουμε στην άκρη την προσπάθεια να φορτώσουμε τα πάντα στην πλάτη των άλλων, και αναλαμβάνοντας πλήρως τις ευθύνες μας, και πρωτίστως να πάμε μπροστά σ’ έναν καθρέφτη, να φτύσουμε και να μουντζώσουμε τον πραγματικό υπόλογο … αυτόν τον βλάκα που βλέπουμε !! 
…όταν το κάνουμε αυτό και βάλουμε το ρημαδοκολοκύθι μας να δουλέψει και να σκεφτεί Λογικά … ίσως τότε και να έχουμε ακόμα … μέλλον !!
Σημείωση :
Κάτω απ’ αυτά που αναπτύχθηκαν παραπάνω ελπίζω να μπορεί πλέον να γίνει αντιληπτή και κατανοητή η ουσία του ‘‘Μηνύματος’’ των αγέρηδων !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου