Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019

Οι ΗΠΑ συσσωρεύουν ειδικές δυνάμεις στο Πουέρτο Ρίκο, στρατό στην Κολομβία για να εξαλείψουν το Συμβούλιο Ασφαλείας Mαδούρο.

Με την ανάπτυξη στρατευμάτων και ειδικών δυνάμεων σε Πουέρτο Ρίκο και Κολομβία, η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται να παρέμβει στη Βενεζουέλα και να ανατρέψει τον αρχηγό της, δήλωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Οι ΗΠΑ "προετοιμάζονται για στρατιωτική εισβολή" στη Βενεζουέλα, δήλωσε ο Νικολάι Πατρουέφ
στα ρωσικά ΜΜΕ την Τρίτη.
"Ο λαός της Βενεζουέλας το καταλαβαίνει αυτό καθαρά", δήλωσε ο Patrushev, προσθέτοντας ότι η έννοια αυτή αυξάνει τη λαϊκή υποστήριξη για το Mαδούρο και οδηγεί την κυβέρνηση να απορρίψει τη βοήθεια που προσφέρει ένα «κράτος επιδρομέων».

Ο ίδιος ο Μαδούρο ανέφερε πρόσφατα τις ΗΠΑ για την προετοιμασία να διεξάγουν πόλεμο για τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου της Βενεζουέλας. Πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι η Ουάσινγκτον προξενεί εκουσίως δυσαρέσκεια στον λαό της Βενεζουέλας.

"Οι ΗΠΑ θέλουν το πετρέλαιο της Βενεζουέλας και είναι πρόθυμοι να πάνε στον πόλεμο για το πετρέλαιο. Προσπαθούν να κατασκευάσουν μια κρίση για να δικαιολογήσουν την πολιτική κλιμάκωση και μια στρατιωτική παρέμβαση στη Βενεζουέλα », δήλωσε ο πρόεδρος.
Τους τελευταίους μήνες, η Ουάσιγκτον επέβαλε πιέσεις στο Καράκας, υποστηρίζοντας ανοιχτά τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Juan Guaido.
Ο Πρόεδρος Donald Trump επιβεβαίωσε ότι η χρήση του αμερικανικού στρατού στη Βενεζουέλα είναι μια από τις «επιλογές» που βρίσκονται στο τραπέζι.
Ο Maduro έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι σχεδίασαν ένα πραξικόπημα εναντίον του και πραγματοποίησαν στρατιωτικές ασκήσεις επιδεικνύοντας την ετοιμότητα του στρατού να υπερασπιστεί το έθνος από ξένες απειλές.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου