Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019

Η NASA «προχωράει» στην εύρεση ζωής στον Άρη: Δεν θα περάσει πολύς καιρός πριν εντοπίσουμε σημάδια εξωγή'ι'νων στον κόκκινο πλανήτη, λέει ο επικεφαλής της διαστημικής υπηρεσίας

 • Ο διαχειριστής της NASA Jim Bridenstin έκανε τα σχόλια στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ
 • Ο 43χρονος πιστεύει ότι βρίσκονται σε πορεία στην εξεύρεση αποδείξεων για εξωγήινη ζωή  Î•Î»Ï€Î¯Î¶Î¿Ï…με: «Θα είμαστε σε θέση να εξετάσουμε τα δείγματα και να διαπιστώσουμε εάν υπάρχει βιογραφικό εκεί», δήλωσε πρόσφατα η Bridenstine στα κεντρικά γραφεία της NASA
 • Έρχεται αφού η διαστημική αντιπροσωπεία ανακοίνωσε ότι εγκατέλειψε το Opportunity rover
 • Η ανακάλυψη της εξωγήινης ζωής θα μπορούσε να είναι επικείμενη, σύμφωνα με τον  διαχειριστή της NASA ,Jim Bridenstine.
  Ο επικεφαλής του διαστημικού οργανισμού είπε σε ακροατήριο στην Ουάσινγκτον ότι η ομάδα εμπειρογνωμόνων του βρίσκεται στα πρόθυρα να κάνει ένα ιστορικό εύρημα. 
  Οι αποστολές της ΝΑSΑ στον Άρη θα μπορούσαν σύντομα να αποκαλύψουν σημάδια της ζωής στον κόκκινο πλανήτη, ο οποίος ήταν το επίκεντρο της προσοχής εδώ και δεκαετίες.
  Τα σχόλιά του ήρθαν λίγο μετά την ανακοίνωση της διαστημικής υπηρεσίας ότι είχαν εγκαταλείψει το Mars Opportunity στον πλανήτη. 
 • Η NASA σχεδιάζει να αξιολογήσει το έδαφος του Άρη για «βιογραφίες» που δείχνουν σημάδια ζωής. Î— εμπιστοσύνη της Bridenstine φαίνεται να προέρχεται από τρία προηγούμενα ευρήματα στον Άρη: μεθάνιο, οργανικά μόρια - τα οποία θεωρούνται δομικά στοιχεία της ζωής - και το νερό κάτω από τον νότιο πόλο του Άρη
  «Θα μπορέσουμε να δούμε τα δείγματα και να διαπιστώσουμε εάν υπάρχει βιολογική υπογραφή», δήλωσε ο κ. Bridenstine στα κεντρικά γραφεία της NASA.
  «Ο στόχος είναι να ανακαλύψεις τη ζωή σε έναν άλλο κόσμο. αυτό προσπαθούμε να επιτύχουμε.
  «Και εξαιτίας τόσων πολλών μεγάλων ανθρώπων σε αυτό το δωμάτιο, φίλοι, είμαστε σε καλό δρόμο για να το κάνουμε αυτό».
 • Η εμπιστοσύνη του προέρχεται από τρία προηγούμενα ευρήματα στον Άρη, την παρουσία  μεθανίου και άλλων οργανικών μορίων που θεωρούνται δομικά στοιχεία της ζωής, καθώς και το νερό κάτω από τον νότιο πόλο του πλανήτη. 
  «Όλα αυτά τα πράγματα συνωμοτούν για να πούμε ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να μάθουμε και φίλοι, θα το κάνουμε γρήγορα», πρόσθεσε ο κ. Bridenstine.
 • Το Mars 2020 Rover της NASA αναμένεται να ξεκινήσει την αποστολή του τον Ιούλιο του 2020 και αναμένεται να φτάσει στον περίφημο προορισμό του γύρω στο Φεβρουάριο του 2021.

 • Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο κ. Bridenstine επανέλαβε τα σχέδια για να επιστρέψει η NASA στο φεγγάρι μέχρι το 2028, όπου σχεδιάζουν να «μείνουν».
  Είπε ότι σκοπεύουν να κάνουν το φεγγάρι αειφόρο για τους ανθρώπους, ώστε να μπορούν να πηγαινοέρχονται μπροστά και πίσω τακτικά.
  «Αυτή τη φορά, όταν πάμε στο φεγγάρι, θα παραμείνουμε πραγματικά. Δεν πρόκειται να αφήσουμε σημαίες και αποτυπώματα και στη συνέχεια να επιστρέψουμε στο σπίτι για να μην επιστρέψουμε για άλλα 50 χρόνια.
  «Το κάνουμε εντελώς διαφορετικό από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο. Αυτό που κάνουμε είναι ότι το κάνουμε βιώσιμο ώστε να μπορείτε να πηγαίνετε τακτικά και μπροστά με ανθρώπους », είπε.  
  Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε το 2017, ότι θέλει να επιστρέψουν οι Αμερικανοί στο φεγγάρι και να δημιουργήσει ένα ίδρυμα εκεί για μια ενδεχόμενη αποστολή στον Άρη.
 • AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ DAILY MAIL : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου