Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

Νέος κινεζικός χάρτης αναφέρει την εισβολή των ινδικών στρατευμάτων στο Doklam.

Η Κίνα κυκλοφόρησε την Κυριακή έναν χάρτη που υποστηρίζει τον ισχυρισμό,  ότι τα Iνδικά στρατεύματα διέσχισαν την περιοχή Doklam, του τομέα της Sikkim, η οποία αποτελεί μέρος της επικράτειάς της. Ο χάρτης που κυκλοφόρησε από το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών έδειξε ένα μπλε βέλος με σημάδια στα κινεζικά σημεία που τα Ινδικά στρατεύματα φέρεται να παραβιάζουν την περιοχή, για να αποτρέψουν τα στρατεύματα του PLAindia china, india china border, china road, indo china tension, china doklam, china pla, pla, doklam china bhutan, mea, china road construction, india news, indian express, indian express news
Από την οικοδόμηση ενός στρατηγικού δρόμου. Το Μπουτάν διαμαρτυρήθηκε επίσης ότι η δράση του απέκλεισε τις συμφωνίες του 1988 και του 1998. Το Μπουτάν διεκδίκησε επίσης την περιοχή σαν μέρος της επικράτειάς του.
Η Κίνα κυκλοφόρησε νωρίτερα δύο φωτογραφίες την Πέμπτη, για να διεκδικήσει  ότι τα Ινδικά στρατεύματα  παραβιάζουν την κινεζική πλευρά των συνόρων. Ο εκπρόσωπος του Κινέζου Υπουργείου Εξωτερικών, Lu Kang, παρουσίασε τις δύο φωτογραφίες που ισχυρίζονται ότι το Doklam αποτελεί μέρος της επικράτειάς τους. Οι φωτογραφίες έδειξαν μπουλντόζες του Ινδικού στρατού στην κινεζική πλευρά των συνόρων.
Μια διαμάχη ξέσπασε μεταξύ των δύο στρατευμάτων, αφού ο Ινδικός Στρατός εμπόδισε την κατασκευή του δρόμου από την Κίνα στην περιοχή Doklam. Εκφράζοντας βαθιά ανησυχία για την κατασκευή δρόμων της Κίνας στην αμφισβητούμενη περιοχή, η Ινδία είχε μεταβιβάσει την Παρασκευή στο Πεκίνο ότι μια τέτοια ενέργεια θα αποτελούσε σημαντική αλλαγή του status quo με "σοβαρές" επιπτώσεις στην ασφάλεια για την Ινδία.
Η στάση μεταξύ των ινδικών και κινεζικών στρατευμάτων οδήγησε στην ακύρωση της yatra Kailash Mansarovar μέσω του Nathu La στο Sikkim.
http://indianexpress.com/article/india/china-map-claims-indian-troops-incursion-in-doklam-4731937/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΔΙΚΟ INDIAN EXPRESS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.