Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Yπερμεγέθη μαύρη τρύπα στο δρόμο της Γης με ταχύτητα 110 χλμ. ανά δευτερόλεπτο..


Μια μαύρη τρύπα, με εκατομμύρια φορές περισσότερη μάζα από τον ήλιο, κινείται προς τη Γη και θα σβήσει μια μέρα τη ζωή όπως την ξέρουμε.black hole earth
Η μαύρη τρύπα επιταχύνεται προς εμάς με ταχύτητα 110 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο και βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξία της Ανδρομέδας - του πλησιέστερου και πολύ μεγαλύτερου γείτονα του Γαλαξία μας.
andromeda
Στο κέντρο των περισσότερων γαλαξιών υπάρχει μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα, που τα αστέρια στροβιλίζονται και βοηθούν να κρατηθούν τα πάντα στη διαμόρφωση.

Αλλά αυτή είναι η έντονη βαρυτική έλξη του Γαλαξία και της Ανδρομέδας, που έλκεται προς το ένα από το άλλο και θα καταρρεύσει μια μέρα.

Ο Fraser Cain, εκδότης του διαστημικού ιστότοπου Universe Today, έγραψε για το Phys.org: "Υπάρχει μια μαύρη τρύπα στο κέντρο του Γαλαξία.

"Και όχι μόνο μια μαύρη τρύπα, είναι μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα με περισσότερο από 4,1 εκατομμύρια φορές τη μάζα του Ήλιου.andromeda milky way

"Είναι ακριβώς εκεί, προς την κατεύθυνση του αστερισμού του Τοξότη.


"Βρίσκεται μόλις 26.000 έτη φωτός μακριά. Και καθώς μιλάμε, είναι στη διαδικασία της διάσπασης ολόκληρων αστεριών και συστημάτων αστέρων, που τους καταναλώνουν περιστασιακά, προσθέτοντας στη μάζα τους σαν ένα άγριο καρχαρία ».

Λόγω του μεγέθους της Ανδρομέδας όμως, θα υπάρξει μόνο ένας νικητής όταν θα σπάσει στο Γαλαξία.
A view of the Triangulaum and the Andromeda Galaxy above a mountain
Όμως, καθώς η Ανδρομέδα απέχει 2,5 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά, θα χρειαστεί πάνω από τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια για να φτάσει σε εμάς, έτσι είμαστε ασφαλείς για τώρα.
Orion the Hunter
Ο κ. Cain δήλωσε: "Ο πανικός θα συμβεί όταν ο Γαλαξίας θα συγκρουστεί με την Ανδρομέδα σε περίπου 4 δισεκατομμύρια χρόνια.

http://www.express.co.uk/news/science/834291/Supermassive-black-hole-heading-Earth-s-way-andromeda-milky-way
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ EXPRESS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου