Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

Οι πωλήσεις όπλων των ΗΠΑ προς την Ταϊβάν, βλάπτουν την αμοιβαία εμπιστοσύνη:Kινέζος πρέσβης.

Οι πωλήσεις όπλων των ΗΠΑ προς την Ταϊβάν και κυρώσεις εναντίον ορισμένων κινεζικών οντοτήτων και ατόμων υπονομεύουν την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο Πρεσβευτής της Κίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες Cui Tiankai την Πέμπτη.
"Και όλες αυτές οι ενέργειες - οι κυρώσεις κατά των κινεζικών εταιρειών και ειδικότερα οι πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν - θα υπονομεύσουν βεβαίως την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών και θα έρχονται σε αντίθεση με το πνεύμα της διάσκεψης κορυφής Mar-a-Lago", δήλωσε ο Cui στους δημοσιογράφους.


Τονίζοντας ότι η Κίνα είναι πάντα σταθερά αντίθετη με τις πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν, η οποία, δήλωσε ο Cui, παραβιάζει την αρχή της Κίνας καθώς και τις τρεις κοινές ανακοινώσεις μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών.
Σχετικά με το πυρηνικό ζήτημα της Κορεατικής Χερσονήσου, η Κίνα εφαρμόζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ "πλήρως και αποτελεσματικά", δήλωσε ο Cui.
"Εάν υπάρχει κινεζική οντότητα ή άτομο που παραβιάζει τις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών, θα διεξαγάγουμε την έρευνά μας και θα συνεχίσουμε την υπόθεση στο δικαστήριο με τον κινεζικό νόμο", δήλωσε ο Cui.
"Αλλά είμαστε εναντίον αυτού του είδους της αποκαλούμενης δικαιοδοσίας μακρών βραχιόνων από την πλευρά των ΗΠΑ", πρόσθεσε ο Cui.
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι είχε κοινοποιήσει επισήμως στο Κογκρέσο των ΗΠΑ τις πωλήσεις όπλων προς την Ταϊβάν αξίας περίπου 1,42 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Στίβεν Μνούχιν ανακοίνωσε επίσης την Πέμπτη κυρώσεις κατά μιας κινεζικής τράπεζας, μιας κινεζικής εταιρείας και δύο κινεζικών ατόμων για την υποτιθέμενη βοήθεια στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.
http://english.chinamil.com.cn/view/2017-06/30/content_7658706.htm
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ CHINA MILITARY: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.