Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

Η Ρωσία και η Νότια Οσετία ανησυχούν για την επιθυμία της Γεωργίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

H ηγεσία της Ρωσίας και της Νότιας Οσετίας ανησυχούν για την αστάθεια στο Νότιο Καύκασο, η οποία προκαλείται από την επιθυμία της Γεωργίας να αποκτήσει πρόσβαση στο ΝΑΤΟ, αναφέρει στο πρακτορείοTASS, δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.
Η Ρωσία και η Νότια Οσετία ανησυχούν για την επιθυμία της Γεωργίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

Θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή παραδοσιακά στη στενή συνεργασία και την εξωτερική πολιτική μεταξύ των δύο χωρών. Σε μια κατάσταση όπου στην περιοχή του Καυκάσου παραμένει ασταθής, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προκαλούνται από την προσπάθεια της Γεωργίας για να αποκτήσει πρόσβαση στο ΝΑΤΟ, και μέσω αυτής, το ΝΑΤΟ θέλει να αποκτήσει πρόσβαση στην περιοχή. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι ιδιαίτερα σημαντικό ο συντονισμός των ενεργειών της Ρωσίας και της Νότιας Οσετίας και, φυσικά, της Αμπχαζίας σαν συμμάχων μας,είπε ο Λαβρόφ.
Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για να εξουδετερώσουμε τις απειλές για την ειρήνη και την ασφάλεια στον Νότιο Καύκασο,
- είπε ο υπουργός Εξωτερικών.
Ο Υπουργός σημείωσε ότι «το πιο σημαντικό βήμα για τις προσπάθειες αυτές ήταν και παραμένουν οι συζητήσεις της Γενεύης για την Υπερκαυκασία», στην οποία η Ρωσία προωθεί το κύριο καθήκον - «τη σύναψη συμφωνιών για τη μη χρήση βίας»
https://topwar.ru/120108-rf-i-yuzhnaya-osetiya-obespokoeny-stremleniem-gruzii-vstupit-v-nato.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ TOP WAR : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.