Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Επικεφαλής της CIA: Η Κίνα κατακλύζει τη Ρωσία και το Ιράν σαν η μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη απειλή για τις ΗΠΑ.

Ο διευθυντής της CIA, Mike Pompeo, βλέπει την Κίνα και όχι τη Ρωσία ή το Ιράν σαν τη μεγαλύτερη απειλή για τη δεσπόζουσα θέση της Αμερικής στον κόσμο. Το Πεκίνο αποτίμησε τη θέση του στον κατάλογο απειλών των αμερικανικών στρατιωτών, λόγω της ισχυρότερης οικονομίας και του πληθυσμού του, ανέφερε.CIA chief: China tops Russia & Iran as biggest long-term threat to US
Μιλώντας στο Ουάσινγκτον Free Beacon, ο Pompeo χαρακτήρισε την τρομοκρατία και τη Βόρεια Κορέα σαν τις μεγαλύτερες βραχυπρόθεσμες απειλές για τα συμφέροντα ασφαλείας των ΗΠΑ, αλλά επέλεξε την Κίνα, τη Ρωσία και το Ιράν σαν ενδιάμεσες και μακροπρόθεσμες ανησυχίες.
"Είναι δύσκολο να διαλέξω μεταξύ της Κίνας, της Ρωσίας και του Ιράν για να είμαι ειλικρινής μαζί σας. Υποθέτω ότι αν έπρεπε να διαλέξω ένα, με μια μύτη πάνω από τους άλλους, θα έπαιρνα πιθανώς την Κίνα ", είπε στον Bill Gertz, τον ανώτερο συντάκτη του Beacon και τον δημοσιογράφο της εθνικής ασφάλειας.
"Έχουν μια πραγματική οικονομία που έχτισαν, σε αντίθεση με τη Ρωσία που ζει και πεθαίνει για το πόσα βαρέλια πετρελαίου μπορούν να βγάλουν από το έδαφος. Και το Ιράν είναι επίσης πολύ παράγωγο του ενιαίου τομέα και όχι στην κλίμακα της Κίνας με βάση τον πληθυσμό ", εξήγησε.
Ο Πομπέο πρόσθεσε ότι η αμυντική στρατηγική του Πεκίνου βασίζεται στην αντιμετώπιση των ΗΠΑ και των δυνατοτήτων τους.
"Μάλλον προσπαθούν είτε να κλέψουν τα πράγματα μας,είτε να βεβαιωθούν ότι μπορούν να την νικήσουν. Και τις περισσότερες φορές και οι δύο », είπε. "Νομίζω ότι είναι πολύ σαφές όταν σκέφτονται για τη θέση τους στον κόσμο, μετράνε την επιτυχία τους, στην τοποθέτηση στον κόσμο όπου θέλουν να είναι απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι εναντίον κανενός άλλου".
Ο διευθυντής αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές ότι από το 2012 η Κίνα έχει περιστρέψει την κατασκοπεία της στις ΗΠΑ, αλλά δήλωσε ότι η κινεζική προσπάθεια ήταν "μια ενεργή εκστρατεία".
https://www.rt.com/usa/397582-china-threat-us-pompeo/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.