Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε «σκληρή δύναμη» εναντίον της Μόσχας και του Πεκίνου- επικεφαλής άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει «σκληρή δύναμη» κατά της Ρωσίας και της Κίνας, δήλωσε ο επικεφαλής της άμυνας Γκάιν Ουίλιαμσον. Η παρατήρηση έχει προκαλέσει ανησυχία στη Μόσχα, η οποία την αποκαλεί "άσχετη" με την πραγματικότητα και αποσκοπεί στην εξασφάλιση μεγαλύτερου προϋπολογισμού.

Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να ενισχύσει τη «θνησιμότητα» του και πρέπει να είναι έτοιμο
να «χρησιμοποιήσει σκληρή δύναμη» για να προασπίσει τα συμφέροντά του εναντίον εθνών όπως η Ρωσία και η Κίνα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Gavin Williamson.
Παρέχοντας μια ομιλία στο Royal United Services Institute στο Λονδίνο, κατηγόρησε τη «αναζωπύρωση» της Μόσχας ότι θα ενισχύσει το «στρατιωτικό της οπλοστάσιο» για να φέρει πίσω στην τροχιά της τα πρώην σοβιετικά κράτη όπως η Γεωργία και η Ουκρανία .
Ο επικεφαλής της άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου αντίκρουσε και στο Πεκίνο, προειδοποιώντας το ακροατήριο ότι η Κίνα «αναπτύσσει τη σύγχρονη ικανότητα και την εμπορική της δύναμη».
Ο πολιτικός έκανε τις παρατηρήσεις του καθώς το Λονδίνο προετοιμάζεται να στείλει το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο του, το αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth, στη θάλασσα της Νότιας Κίνας για αποστολή να επιβάλει την ελευθερία των δικαιωμάτων πλοήγησης.
Η δήλωση του Williamson συναντήθηκε με μια ανάμεικτη αντίδραση στη Ρωσία, με την πρεσβεία του έθνους στο Ηνωμένο Βασίλειο να την χαρακτηρίζει "εντελώς άσχετη" με την πραγματικότητα, αλλά "ανησυχητική" στο μιλιταριστικό της πνεύμα.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου