Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Οι Αλβανοί Εμπορεύονται και την Βουλγαρική Ιθαγένεια !!!!!!!!!!!!

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Μετά το μεγάλο πάρτυ που είχε στηθεί αλλά και συνεχίζεται σε ένα βαθμό με την χορήγηση της Ελληνικής ιθαγένειας σε Αλβανούς μετανάστες, τώρα μεγάλο ενδιαφέρον έχει αποκτήσει εκ μέρους των Αλβανών και η απόκτηση της Βουλγαρικής ιθαγένειας.βουλγαρική ιθαγένεια
Έτσι σύμφωνα με την Αλβανική ε/φ Τέλεγκραφ, καταγγέλλεται το φαινόμενο  χορήγησης σε Αλβανούς πολίτες, βουλγαρικής ιθαγένειας και μάλιστα αποκαλύπτεται ότι γίνεται μεγάλο εμπόριο.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ε/φ, από χρόνια η Βουλγαρία χορηγούσε βουλγαρική ιθαγένεια, σε σλαβόφωνους κατοίκους της Αλβανίας, μέλη της σλαβομακεδονικής μειονότητας, αλλά και σε κατοίκους των περιοχών Γκολομπόρντα και Γκόρα στην Β-Α Αλβανία, που μιλούν τη σλάβικη διάλεκτο  ( Μοιάζει με μαλλιαρή  βουλγαρική. Η Βουλγαρία υποστηρίζει ότι πρόκειται για βουλγαρική μειονότητα στην Αλβανία, την οποία  αλβανικές κυβερνήσεις δεν την αναγνωρίζουν).
Μετά την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ε.Ε, τα βουλγαρικά διαβατήρια, για ευνόητους λόγους, έγιναν περιζήτητα. Η χορήγηση βουλγαρικής ιθαγένειας,  σημειώνει η ε/φ, επικαλούμενη και δηλώσεις κατοίκων των δύο προαναφερόμενων περιοχών, έγινε ένα είδος κερδοφόρου εμπορίου για Αλβανούς πολίτες, που είχαν ιδρύσει  συλλόγους  και οργανώσεις εκπροσώπησης των κατοίκων  των περιοχών αυτών, αλλά και για υπαλλήλους του βουλγαρικού κράτους.

Ταυτόχρονα, Αλβανοί πολίτες από Φίερι, Αυλώνα, Πούκα και άλλες περιοχές, που δεν έχουν καμία σχέση με τις περιοχές Γκόρα και Γκολομπόρντα, άρα δεν δικαιούνται βουλγαρική ιθαγένεια, έχουν πάρει βουλγαρικά διαβατήρια και βρίσκονται μετανάστες σε χώρες της Ε.Ε ή την Αγγλία.
Θεωρούμε τελικά ότι οι Αλβανοί αν δεν συμμαζέψουν λίγο το κράτος τους θα ξεμείνουν από Αλβανούς πολίτες.
Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου