Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2021

Χιλιάδες άνθρωποι πλημμυρίζουν τους δρόμους του Παρισιού διαμαρτυρόμενοι για τις κάρτες υγείας Covid-19 σε όλη τη Γαλλία.

 Περισσότερες από 200 διαδηλώσεις ενάντια στη λεγόμενη κάρτα υγείας για τον κορονοϊό έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο σε όλη τη Γαλλία. Μόνο στο Παρίσι χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις ενάντια σε αυτό που αποκαλούν παραβίαση των δικαιωμάτων των ανθρώπων.

Μαζικά πλήθη κατέκλυσαν τους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας το Σάββατο. Αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές πέρασαν από τη λεωφόρο Saint-Marcel στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης προς την πλατεία της Βαστίλης.

Οι άνθρωποι κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Σταμάτα», φώναζαν «Ελευθερία» και χτυπούσαν τύμπανα. Μερικοί από τους διαδηλωτές εθεάθησαν να φορούν κίτρινα γιλέκα - σύμβολο ενός άλλου μαζικού κινήματος διαμαρτυρίας που ήταν ενεργό στη Γαλλία για περίπου ενάμιση χρόνο μεταξύ Οκτωβρίου 2018 και Μαρτίου 2020.

Περίπου 2.000 συμμετείχαν στην πορεία, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Στην Place de la Bastille, όπου κατευθυνόταν η πορεία, η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα εναντίον μιας ομάδας διαδηλωτών που προσπάθησαν να συμμετάσχουν στη διαδήλωση, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της RT France, Charles Baudry.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν επίσης να παρεκκλίνουν από τον κύριο δρόμο πορείας στο Παρίσι σε πολλές άλλες περιπτώσεις, προκαλώντας την επέμβαση της αστυνομίας, ανέφεραν τα γαλλικά ΜΜΕ. Κατά τα άλλα οι συγκεντρώσεις εξελίχθηκαν ειρηνικά.

Μεγάλες συγκεντρώσεις παρατηρήθηκαν και σε άλλα μέρη της πόλης. Συνολικά πέντε συγκεντρώσεις είχαν προγραμματιστεί στη γαλλική πρωτεύουσα το Σάββατο. Ένα τεράστιο πλήθος συγκεντρώθηκε κοντά στον Πύργο του Άιφελ. Οι διαδηλωτές κυμάτιζαν εθνικές σημαίες της Γαλλίας και κρατούσαν ένα μεγάλο πορτοκαλί πανό με τη λέξη «Ελευθερία».

Το συλλαλητήριο στον Πύργο του Άιφελ οδήγησε ο Florian Philippot-ο ηγέτης του δεξιού ευρωσκεπτικιστικού κόμματος «Πατριώτες» και ο πρώην αντιπρόεδρος του Εθνικού Ράλλυ της Μαρίν Λεπέν.

Οι γαλλικές αρχές δήλωσαν στα μέσα ενημέρωσης ότι περίμεναν μεταξύ 17.000 και 27.000 ανθρώπων να βγουν στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας μόνο. Ωστόσο, το Παρίσι ήταν πολύ μακριά από το μόνο μέρος στη Γαλλία για να δει μαζικές συγκεντρώσεις ενάντια στη λεγόμενη κάρτα υγείας.

Μεταξύ 2.000 και 2.500 διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν επίσης στη νότια πόλη της Μασσαλίας. Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Νίκαια, την Τουλόν και τη Λιλ. Μια μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην ανατολική γαλλική πόλη Αλμπέρβιλ όπου οι άνθρωποι φώναζαν: «Είμαστε εδώ, ακόμα κι αν ο Μακρόν δεν μας θέλει».

Μια άλλη μικρή πόλη της Βαλένς με πληθυσμό περίπου 63.000 κατοίκων είδε επίσης χιλιάδες να περπατούν στους δρόμους της το Σάββατο.

Συνολικά προγραμματίστηκαν 200 συγκεντρώσεις για το Σάββατο σε όλη τη Γαλλία. Οι γαλλικές αρχές δήλωσαν ότι περίμεναν από 130.000 έως 170.000 άτομα να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο. Οι διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται για όγδοο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο.

Οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν στα μέσα Ιουλίου αφού η κυβέρνηση του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν εισήγαγε ένα σύστημα που καθιστούσε υποχρεωτική την παρουσίαση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ Covid-19 για όσους είναι πρόθυμοι να επισκεφτούν εστιατόριο, θέατρο, κινηματογράφο και εμπορικό κέντρο ή να ταξιδέψουν σε τρένο μεγάλων αποστάσεων. Το

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι το μέτρο είναι απαραίτητο για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να πάρουν τα τρυπήματα και τελικά να αποφύγουν νέο κλείδωμα. Πάνω από το 60% των Γάλλων πολιτών έχουν εμβολιαστεί πλήρως και το 72% έλαβε τουλάχιστον μία δόση, σύμφωνα με το Reuters.

Όσοι δεν έχουν ακόμη πυροβολήσει ή δεν σχεδιάζουν καθόλου, ισχυρίζονται ότι η κάρτα υγείας μειώνει τα δικαιώματά τους και τα μετατρέπει σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ωστόσο, η εισαγωγή του δελτίου υγείας υποστηρίζεται από τουλάχιστον το 67% του πληθυσμού, αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, επικαλούμενα μια νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Odoxa-Backbone Consulting για τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

rt.com

ΑΠΟΔΟΣΗ  ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου