Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021

Σύννεφο διοξειδίου του θείου από την έκρηξη του ηφαιστείου των Καναρίων Νήσων της Ισπανίας θα σαρώσει τη Γαλλία, με όξινη βροχή.

Η Γαλλία και οι περιοχές της Μεσογείου αναμένεται να αισθανθούν τις επιπτώσεις της έκρηξης στα Ισπανικά Κανάρια Νησιά αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς σύννεφα γεμάτα διοξείδιο του θείου ανεβαίνουν στην Ευρώπη, κάνοντας τη βροχή ελαφρώς πιο όξινη.













Την Πέμπτη, το Keraunos, το γαλλικό αστεροσκοπείο για ανεμοστρόβιλους και έντονες καταιγίδες, μοιράστηκε ένα γράφημα από το πρόγραμμα Copernicus της ΕΕ που δείχνει ότι τα σωμάτια διοξειδίου του θείου πρόκειται να σαρώσουν τη Γαλλία και τη λεκάνη της Μεσογείου αυτό το Σαββατοκύριακο. Η πυκνότερη συγκέντρωση των νεφών θα φτάσει σε υψόμετρο 1.000 έως 3.000 μέτρα.

Εν τω μεταξύ, το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας των Καναρίων Νήσων (Involcan) έχει εκτιμήσει ότι η έκρηξη του ηφαιστείου Cumbre Vieja  προκάλεσε το διοξείδιο του θείου που θα μπορούσε να διαρκέσει "μεταξύ 24 και 84 ημερών".

Ένας ειδικός για τον καιρό για το γαλλικό BFMTV, Christophe Person, εξήγησε ότι "το θείο αντιδρά με τους υδρατμούς που υπάρχουν στον ουρανό και αυτό δίνει θειικό οξύ ... αυτό που γενικά δημιουργεί όξινη βροχή". Ως αποτέλεσμα, οι βροχοπτώσεις τις επόμενες ημέρες θα είναι ελαφρώς πιο όξινες από τις κανονικές στις πληγείσες περιοχές.

Το διοξείδιο του θείου μπορεί να επηρεάσει το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία, προκαλώντας ερεθισμό στους πνεύμονες και τα μάτια. Πρόσωπο, ωστόσο, ανέφερε ότι το φαινόμενο δεν θα είναι τόσο ισχυρό επειδή τα σωματίδια είναι καλά διασκορπισμένα.

Η έκρηξη του ηφαιστείου που βρίσκεται στο εθνικό πάρκο Cumbre Vieja την Κυριακή ανάγκασε 6.000 κατοίκους στο νησί La Palma να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Σύμφωνα με ενημέρωση της Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης του Copernicus την Πέμπτη, 350 κτίρια έχουν καταστραφεί, με τη ροή λάβας να καλύπτει πάνω από 166 εκτάρια.

Μια νέα ηφαιστειακή ρωγμή εμφανίστηκε τη νύχτα της Δευτέρας  στο Ισπανικό Κανάριο Νησί μετά τον σεισμό 4,1 βαθμών, παράγοντας περισσότερη λάβα και ωθώντας 500 κατοίκους του νησιού να απομακρυνθούν. Οι πυροσβέστες εργάζονται για να διοχετεύσουν την ηφαιστειακή ροή μακριά από τη θάλασσα καθώς η επαφή μεταξύ της λάβας και του ωκεανού θα μπορούσε να δημιουργήσει τοξικούς καπνούς.

Η τελευταία δραστηριότητα του Cumbre Vieja ήταν η πρώτη φορά που το ηφαίστειο είχε εκραγεί σε 50 χρόνια, με την τελευταία του να πραγματοποιήθηκε το 1971.

rt.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου