Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021

BAS_4 : ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ & ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ (ΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΟΣΩΝ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ, ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ & ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ-ε).

 Στην καταγεγραμμένη Ιστορία η επιχειρούμενη παγκοσμιοποίηση είναι η τρίτη.

Τι έγινε κι απέτυχε τις προηγούμενες φορές;Στην πρώτη απόπειρα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής απέτυχε χάρη στην καταλυτική επίθεση των Ελλήνων υπό τον Μέγα Αλέξανδρο. Υπάρχουν πολλές ιστορικές αναφορές και υπονοούμενα ότι ο Αλέξανδρος κάτι κυνηγούσε πέραν των Ινδιών. Το σίγουρο είναι ότι ο εκστρατεία δεν ήταν κατακτητική με τους τότε επικρατούντες όρους αλλά διάδοσης της γνώσης και του Ελληνικού πνεύματος, που όχι μόνο τότε αλλά μέχρι σήμερα (όσοι διαφωνούν ας κάνουν λίγη υπομονή – μηδένα προ του τέλους μακάριζε) είναι το μόνο που δημιούργησε παγκόσμιο πολιτισμό.

Η άνοδος κι επικράτηση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας σηματοδότησε την δεύτερη προσπάθεια παγκοσμιοποίησης, που κατάρρευσε από μέσα, με τον Μέγα Κωνσταντίνο και την ίδρυση της Νέας Ρώμης ή Κωνσταντινούπολης. Παγκοσμιοποίηση σημαίνει ανθρώπινος εξευτελισμός, αντιμετώπιση του ανθρώπου σαν ζώο, πλήρης εξευτελισμός. Όλα αυτά τα στοιχεία χαρακτήριζαν την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία από τον καιρό της μέγιστης ακμής μέχρι την μετάλλαξή της από τον Μέγα Κωνσταντίνο. Είναι μια εποχή που το Ελληνικό πνεύμα είναι σε βαθιά ύπνωση και η Ελληνική παρουσία σχεδόν νεκρή. Μέσα σε αυτό το κλίμα έγινε η Ενανθρώπιση του Χριστού, που η παρουσία Του στην γη έδωσε την δύναμη στον Μέγα Κωνσταντίνο για τις μεταρρυθμίσεις.

Η Άλωση της Πόλης (1453) σήμανε την αρχή της σημερινής απειλούμενης παγκοσμιοποίησης. Πρώτα βγάζεις τον κύριο αντίπαλο από την μέση, ώστε να παίζεις σε άδειο γήπεδο.

Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί σας πρήζω με ιστορικά στοιχεία. Μα η σημερινή παγκοσμιοποίηση δεν ξεκίνησε από το πουθενά. Αν όποιος δεν διδάκεται από τα λάθη του είναι καταδικασμένος να τα ξαναζήσει πολύ περισσότερο καταδικασμένος είναι όποιος λαός δεν διδάσκεται από την ιστορία.

Μόλις πριν 2 χρόνια είχα μια συζήτηση με άτομο του πολύ στενού μου οικογενειακού περιβάλοντος. Προσπαθούσα να εξηγήσω απ’ έξω-έξω την επιχειρούμενη παγκοσμιοποίηση κι άκουσα το εξής :
“εμένα αυτά, που επηρεάζουν την καθημερινότητά μου;” Αμέσως κατάλαβα ότι τα όποια λόγια μου θα πήγαιναν χαμένα κι αρκέστηκα στο εξής : “περίμενε λίγο και η ζωή θα σου δώσει την απάντηση”.

Ειλικρινά μέσα σε αυτά τα δυο χρόνια από όσα συνέβησαν εξεπλάγην κι εγώ ο για πολλούς “ψεκασμένους”.
[παρένθεση : οι “ψεκασμένοι” ήταν πάντα δικαιωμένοι >
https://www.brighteon.com/9e59ad44-6272-4464-b3ff-e76881e21027
οι “αποχαυνωμένοι” θα δικαιωθούν ποτέ;]

Η κάθε παγκοσμιοποίηση κονιορτοποιεί την καθημερινότητα του ανθρώπου αφού πρώτα την έχει οδηγήσει εκεί που την βολεύει. Είναι πολύ απλό να δει κάποιος τι συνέβη με την παρούσα παγκοσμιοποίηση πριν 20 χρόνια :

1 – Έρριξαν τους Δίδυμους Πύργους για να παγιώσουν στην συνείδηση του κόσμου τον φόβο της αναφάλειας και πέρασαν τα μέτρα που ήθελαν. Πιστεύει πλέον κανείς ότι 5 μπουνταλάδες ισλαμιστές εισέβαλαν πολλαπλά στα πλέον φυλασσόμενα μέρη του πλανήτη και έρριξαν τους πύργους; Γελάνε και οι εσκιμώοι πλέον. Είπα, οι “ψεκασμένοι” πλέον έχουν δικαιωθεί… “αποχαυνωμένοι” ακούν; Παρενέργειες στην ακοή έχουν καταγραφεί;

2 – Τα μέτρα για την δήθεν ασφάλεια παρέμειναν αλλά η ανασφάλεια αυξάνεται. Αν έπαιρναν τα μέτρα πίσω θα ήταν σαν να παραδέχονταν την σκευωρία. Αντίθετα κατά διαστήματα λαμβάνουν επιπλέον μέτρα, μια κι ο κόσμος πλέον έχει “χαλιναγωγηθεί” να τα δέχεται χάρη στις δημοσιοκαφρικές συμμορίες. Όποιος αντιδρά χαρακτηρίζεται “ψεκασμένος” ή “φασίστας” και το δούλεμα καλά κρατεί.

Για να δούμε τι συνέβη την τελευταία διετία :

1 – Διέσπειραν έναν ιό (που ακόμα περιμένουμε να τελειώσει το ψάξιμο από την διαρκή μετακύλιση ευθυνών : ο Μπάϊντεν στους πινέζους, οι πινέζοι στο Φαούτσι κι ο Φαούτσι στον … Τραμπ! – απλά για τα μάτια του κοσμάκη), έναν ιό, που ακόμα να γνωστοποιηθεί το γονιδίωμα (άραγε τα τεστ και τα εμβόλια που βασίζονται; στο άγνωστο; – “αποχαυνωμένοι ακούνε;), με νεκρούς που (πέρα από το φούσκωμα των αριθμών) εκτέλεσαν από λάθος θεραπείες όπως οι ίδιοι ομολόγησαν (πχ. Τσιόρδας), με φέρετρα που σανείστηκαν από την τραγωδία της Λαπεντούζα του 2013 και πόσα άλλα. Λόγω του διογκουμένου κινδύνου πέρασαν τόσα μέτρα, ώστε ξαναφόρεσαν στομ κοσμάκη τη δουλική μάσκα, που από την εποχή των δούλων στην Αμερική είχαν να φορέσουν.

2 – Ό,τι και να γίνει τα μέτρα παραμένουν. Θεραπείες βρέθηκαν πριν τα ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ εμβόλια κι εξακολουθούν να βρίσκονται αλλά τα μέτρα μέτρα. Πώς να τα πάρουν πίσω; Να ομολογήσουν τη σκευωρία τους; Αλλά, σιωνιστάκια, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά! Έστι δίκης οφθαλμός ος τα πάνθ’ ορά! Και κοντά είμαστε!
ΠΑΣΑ ΟΜΟΙΟΤΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ “ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ” εκτός κι αν είστε “ψεκασμένοι”, οπότε καταλαβαίνετε!

Καταλάβατε που πάει η καθημερινότητά μας; στα βίτσια του Βασιλάκη Μικρομάλακου (en.Bill Gates), που είναι σκληρά (αδενοχρώμιο κι άλλα χαρντ!).

Γι αυτό κι ο τίτλος “παγκοσμιοποίηση & καθημερινότητα” (πάει περίπατο).
Οι “αποχαυνωμένοι” ας περιμένουν αυτό, για να αναβαθμιστούν σαν το play-station τους > Rudolf Steiner: ”στο μέλλον θα περιορίσουμε τη ψυχή με την Ιατρική χάρη σ’ εμβόλια που θα καταργήσουν την πνευματική συνείδηση.” Και κάποιοι μιλούν για ανθρωπισμό…

Rudolf Steiner: ”στο μέλλον θα περιορίσουμε τη ψυχή με την Ιατρική χάρη σ’ εμβόλια που θα καταργήσουν την πνευματική συνείδηση.”

Σας δίνω σήμερα δυο videos :
3ο μέρος (με ωραία χορευτική μουσική) >
https://www.brighteon.com/fb76d4cb-c8a2-4ee1-bb16-32931e2a2336

4ο μέρος (προσέξτε το ιδιαίτερα οι σκεπτόμενοι, πολλά στοιχεία για τη διαστροφή των εννοιών) >
https://www.brighteon.com/1bec321f-a685-4221-848e-eaa7111dc7e4

BAS_4

Χιούμορ, με κορυφαία “επιστήμονα” >

https://www.brighteon.com/b08a4ae9-5974-4a3d-a080-a895d657e36f

και λίγο κλίμα από φωνές εξέδρας >

https://www.brighteon.com/1dec4c99-40b6-4316-af85-e1b0c48bfd05

triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου