Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2021

Αμάλ: Επεισοδιακό το ταξίδι της στη Λάρισα (φωτ.)./Ανησυχία προκάλεσε μία ακόμη σεισμική δόνηση στο Αρκαλοχώρι./Σε οριακό σημείο το Νοσοκομείο Ρεθύμνου – Υπέβαλαν παραίτηση οι 5 εντατικολόγοι.

 

Ολοκληρώθηκε ο σταθμός του ταξιδιού της Αμάλ στη Λάρισα, με επεισοδιακό δυστυχώς τρόπο, αφού μικρή ομάδα αντιδρώντων που αρνούνται να αποδεχτούν τη συμβολική παρουσία της τεράστιας κούκλας στην πόλη προκάλεσαν θλιβερά επεισόδια.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι από τη μανία τους δεν γλίτωσαν μικρά παιδιά που έσπευσαν χαρούμενα να προϋπαντήσουν τη μικρή τους φίλη, να της προσφέρουν τα δώρα που έφτιαξαν γι’ αυτή, να της τραγουδήσουν και να της πουν πόσο την αγαπούνε. Τα παιδιά αυτά, που τα συνόδευαν οι γονείς τους, πανικοβλήθηκαν όταν ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους αντιρρησίες πέταξαν αντικείμενα εναντίον της κούκλας.

Τα πράγματα λίγο έλειψε να βρεθούν εκτός ελέγχου όταν στην είσοδο του Μύλου του Παππά, όπου κατέληξε η πορεία της Αμάλ και των μικρών της φίλων, υπήρξε αντι – συγκέντρωση νεαρών αντιφασιστών που φώναξαν συνθήματα εναντίον της ομάδας των αντιδρώντων.

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τη σημερινή επίσκεψη της Αμάλ στη Λάρισα:

larissanet.gr

Ανησυχία προκάλεσε μία ακόμη σεισμική δόνηση στο Αρκαλοχώρι. 

Δεν έχουν τέλος οι σεισμικές δονήσεις.

Αισθητή έγινε, για ακόμα μία φορά, η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 23:49, το βράδυ της Τρίτης, στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου και είχε μέγεθος 3,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση του Γεωδυναμικό Ινστιτούτου, το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 5 χλμ ωστόσο λίγο αργότερα υπήρξε αναθεωρημένη στα 15,1 χλμ. 

σδ

seismos

 cretalive.gr

Σε οριακό σημείο το Νοσοκομείο Ρεθύμνου – Υπέβαλαν παραίτηση οι 5 εντατικολόγοι.

Έκκληση από τον Διευθυντή ΜΕΘ Ρεθύμνου: «Να με αφήσουν να κάνω την δουλειά μου»

Σε οριακό σημείο βρίσκεται το Νοσοκομείο Ρεθύμνου και ειδικότερα η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς χτες υπέβαλλαν παραίτηση οι 5 ειδικευμένοι εντατικολόγοι. 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο Διευθυντής ΜΕΘ του Nοσοκομείου Ρεθύμνου, Μπάμπης Μαρκάκης, η κατάσταση έχει φτάσει «στο απροχώρητο» και απευθύνει έκκληση προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου και την 7η ΥΠΕ: «Να με αφήσουν να κάνω την δουλειά μου». 

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκάκη, ενώ δεν προβλέπονταν αρχικά, λόγω πανδημίας και πίεσης στο Σύστημα Υγείας της Κρήτης, δημιουργήθηκε η ΜΕΘ Covid στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. 

«Αυτή την στιγμή, με την παρουσία μόνο 5 ειδικευμένων εντατικολόγων και την πλήρη απουσία βοηθητικού προσωπικού, καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε στην ασφυκτική πίεση και να παρέχουμε την εξειδικευμένη φροντίδα που χρειάζονται οι ασθενείς μας, όταν στην βάρδια είναι μόνο ένας εξειδικευμένος γιατρός. Αυτός ο γιατρός, είναι υπεύθυνος για τις 3 κλίνες ΜΕΘ Covid – η ύπαρξη των οποίων δεν προβλέπονταν καν στην αρχή και δημιουργήθηκαν κατ’ ανάγκη – και τις 4 κλίνες ΜΕΘ non  Covid περιστατικών. Παράλληλα, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, οι εντατικολόγοι καλούνται να συνδράμουν στα επείγοντα, στις διασωληνώσεις και όπου υπάρχει έκτακτη ανάγκη». 

«Η απόφαση που ξεχείλισε το ποτήρι» - Καλούνται να συνοδεύσουν ασθενείς σε διακομιδές, αφήνοντας τις ΜΕΘ και τους ασθενείς

«Η απόφαση όμως που ξεχείλισε το ποτήρι» και οδήγησε στην υποβολή παραιτήσεων από τους 5 εντατικολόγους στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, σύμφωνα με τον κ. Μαρκάκη, είναι πως «λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, κάποιες μέρες τον μήνα, ο εντατικολόγος βάρδιας θα πρέπει να αφήνει τις ΜΕΘ και τους ασθενείς του, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξέλιξη της υγείας τους και να συνοδεύει βαριά περιστατικά διακομιδών σε άλλα νοσοκομεία».   

Μια τέτοια διακομιδή μάλιστα πραγματοποιήθηκε προχτές, σύμφωνα με τον κ. Μάρκακη, όπου ένα non  Covid περιστατικό σε βαριά κατάσταση μεταφέρθηκε από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου στο ΠΑΓΝΗ, παρουσία εντατικολόγου, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου. 

Οι νοσηλείες στην ΜΕΘ Covid από τον Μάρτιο

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκάκη, από τις αρχές Μαρτίου, στην ΜΕΘ Covid Ρεθύμνου «η ύπαρξη της οποίας δεν προβλέπονταν καν αρχικά», έχουν νοσηλευτεί 16-17 βαριά περιστατικά κορωνοϊού, καθώς και λόγω της ασφυκτικής πίεσης στο σύστημα υγείας του νησιού τελευταία, «πολλές φορές δεν υπήρχε κενό κρεβάτι ΜΕΘ σε άλλο νοσοκομείο ώστε να γίνει διακομιδή». Παράλληλα, στο χώρο αυτόν που «φιλοξενούνται» οι κλίνες ΜΕΘ, για το ίδιο χρονικό διάστημα, έχουν νοσηλευτεί 44 «ύποπτα» περιστατικά. 

Όπως τονίζει ο κ. Μαρκάκης, «τα ύποπτα περιστατικά αυτά, ήταν ασθενείς με βαριά συμπτωματολογία στους οποίους δεν είχε διενεργηθεί ακόμη τεστ ώστε να επιβεβαιωθούν και επίσημα ως κρούσμα Covid, όμως παράλληλα δεν μπορούσαμε να διακινδυνέψουμε την νοσηλεία τους σε άλλη κλινική και να ρισκάρουμε την διασπορά του ιού σε άλλες Κλινικές». 

«Ζητάω όμως, να με αφήσουν να κάνω την δουλειά μου»

«Δεν ζητάω την πρόσληψη νέων γιατρών, καθώς πλέον το έχω πάρει απόφαση πως παρά το γεγονός πως υπάρχει σχετική προκήρυξη για την κάλυψη 2 εξειδικευμένων θέσεων γιατρών, αυτές δεν πρόκειται να καλυφθούν. Ζητάω όμως, να με αφήσουν να κάνω την δουλειά μου. Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μαζί και να διατηρήσουμε την απαραίτητη ποιότητα και ασφάλεια για τους ασθενείς στις ΜΕΘ του νοσοκομείου μας». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας θα υπάρξει συνάντηση με την Διοίκηση του Νοσοκομείου, ώστε να διευκρινιστεί το θέμα και να εξεταστεί το ενδεχόμενο πιθανών λύσεων. 

neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου