Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2021

Ξεκίνησε η επίδοση.. Σε αναστολή 150 εργαζόμενοι στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων./Αναστολή εργασίας υγειονομικών: Αυτός είναι ο «χάρτης» σε ΠΓΝΛ, ΓΝΛ, Πρωτοβάθμιες Δομές Υγείας και ΕΚΑΒ./Νοσοκομείο Βόλου: Στο 6% οι αρνητές του εμβολιασμού- 59 υγειονομικοί εκτός.

Ξεκίνησε η επίδοση των αναστολών εργασίας σε υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί. Η 1η του Σεπτέμβρη ήταν μία μέρα διαφορετική για το δημόσιο σύστημα υγείας το οποίο ενάμισι χρόνο τώρα δίνει την μάχη με την πανδημία.

Ήταν μία μέρα εξαιρετικά δύσκολη και με αρκετή ένταση.

Τα πρώτα στοιχεία για τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων επιβεβαιώνουν τα εξαιρετικά υψηλά ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των εργαζομένων.

Στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, τίθενται σε αναστολή εργασίας 32 εργαζόμενων από ένα σύνολο 985. 

Από τους 32 οι 20 ανήκουν στο νοσηλευτικό προσωπικό και οι υπόλοιποι σε άλλες κατηγορίες

 εργαζομένων.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και από ένα σύνολο εργαζομένων που κυμαίνει στους 2.300 σε 

αναστολή τίθενται 120. Πρόκειται για μόνιμους και συμβασιούχους εκ των οποίων οι 70 ανήκουν σε νοσηλευτικό προσωπικό διάφορων κατηγοριών.

Μέχρι αργά το απόγευμα είχαν γίνει 83 διαπιστωτικές πράξεις για αναστολή εργασίας και είχαν

 επιδοθεί σε εργαζόμενους του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Και τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων είναι σε αυτά που καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά 

εμβολιασμού μεταξύ του προσωπικού τους.

Οι εργαζόμενοι πάντως στα νοσηλευτικά ιδρύματα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και την Πέμπτη θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας.

epiruspost.gr

Αναστολή εργασίας υγειονομικών: Αυτός είναι ο «χάρτης» σε ΠΓΝΛ, ΓΝΛ, Πρωτοβάθμιες Δομές Υγείας και ΕΚΑΒ.

Προχωρά η διαδικασία επίδοσης των σχετικών εγγράφων με τα οποία τίθενται σε αναστολή εργασίας όσοι υγειονομικοί δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Ο «χάρτης» στα δύο νοσοκομεία της πόλης – Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας – Πρωτοβάθμιες Δομές Υγείας και ΕΚΑΒ έχει ως εξής:

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Σε αναστολή τίθενται 162 εργαζόμενοι σε σύνολο 3.260.

Αναλυτικά:

Γιατροί: 17 σε σύνολο 480

Νοσηλευτικό προσωπικό: 98 εργαζόμενοι σε σύνολο 930

Διοικητικό – τεχνικό και λοιπό προσωπικό: 47 σε σύνολο 1850

Σημειώνεται πως ήδη επιδίδονται τα σχετικά έγγραφα, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πηγές οι εργασίες σε κλινικές – τμήματα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας εξελίσσονται κανονικά.

Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Σε αναστολή τίθενται 93 εργαζόμενοι σε σύνολο 960.

Αναλυτικά η αναστολή αφορά 9 γιατρούς, 50 νοσηλευτές και 34 υπαλλήλους διοικητικού – τεχνικού και λοιπού προσωπικού.

Θα πρέπει να καταγραφεί πως μόλις χθες εμβολιάστηκαν 24 εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Υπογραμμίζεται ότι σήμερα το ΓΝΛ λειτουργεί κανονικά, ενώ σημειώνεται πως η προετοιμασία για την κάλυψη των κενών είχε ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα όταν και εκπονήθηκαν τα προγράμματα λειτουργίας όλων των κλινικών, τμημάτων κλπ.

5η ΥΠΕ

Στην υπογραφή 90 αναστολών εργασίας σε Κέντρα Υγείας και άλλες δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα έχει προχωρήσει από το πρωί ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης. Το σύνολο των εργαζομένων σε αυτούς τους τομείς είναι 2.500. Το ποσοστό των εργαζομένων στις Πρωτοβάθμιες Δομές Υγείας που έχει τεθεί σε αναστολή είναι περίπου 3,5 %. Σε ότι αφορά τα νοσοκομεία στην περιοχή της 5ης ΥΠΕ το ποσοστό των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας φτάνει περίπου το 8,5%.

Ο κ. Σερέτης επισημαίνει στο larissanet.gr πως όλες οι δομές λειτουργούν κανονικά, ενώ θα συνεχιστούν οι τηλεδιασκέψεις ώστε να καλύπτονται άμεσα τυχόν κενά που θα προκύπτουν. Παράλληλα, με ειδικό σχεδιασμό έχει καλυφθεί πλήρως η λειτουργία Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, Μονάδων Τεχνητού Νεφρού κλπ.

ΕΚΑΒ

Σε επικοινωνία που είχε το larissanet.gr με τον Γιάννη Γούλα, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, προκύπτει πως ο αριθμός των εργαζομένων που δεν έχουν εμβολιαστεί είναι μονοψήφιος.

Τί θα γίνει με όσους έχουν τεθεί σε αναστολή και τελικά εμβολιαστούν

Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να καταγραφεί πως εφόσον εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας τελικά επιλέξουν να εμβολιαστούν, τότε θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις δύο δόσεις του εμβολίου και μόνο με την παρέλευση 14 ημερών από τη δεύτερη δόση θα μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους.

larissanet.gr

Νοσοκομείο Βόλου: Στο 6% οι αρνητές του εμβολιασμού- 59 υγειονομικοί εκτός.

Ένα μεγάλο μπέρδεμα επικράτησε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τους υγειονομικούς εκείνους που πήραν την απόφαση να τεθούν εκτός ΕΣΥ ουσιαστικά και να βγουν σε αναστολή εργασίας, καθώς δεν επιθυμούσαν τον εμβολιασμό τους. Από τους επικεφαλής των συνδικαλιστικών οργάνων ακούστηκαν αριθμοί που τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία του Νοσοκομείου Βόλου, τα οποία στάλθηκαν και στην 5η ΥΠΕ, από τους 993 εργαζόμενους του Νοσοκομείου, δεν εμβολιάστηκαν οι 59. Από αυτούς οι επτά είναι γιατροί, οι 25 σε σύνολο 460 προέρχονται από τη νοσηλευτική υπηρεσία, 13 είναι διοικητικοί, τεχνικοί, πληροφορικής και 14 λοιπό προσωπικό.

Αυτό σημαίνει πως οι αρνητές του εμβολιασμού ανέρχονται στο 6% μόλις της δυναμικής του Νοσοκομείου Βόλου.

Όπως επισημάνθηκε από κύκλους της Διοίκηση το Νοσοκομείο είναι καλυμμένο και δεν υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία κλινικών και τμημάτων. Το Αχιλλοπούλειο κατάφερε και εμβολίασε ένα πολύ μεγάλο μέρος του προσωπικού του, καταγράφοντας ένα από τα πιο χαμηλά ποσοστά αντιεμβολιαστών πανελληνίως.

Μάλιστα η ΥΠΕ ζήτησε ήδη από τα Νοσοκομεία να αιτηθούν πόσο επικουρικό προσωπικό χρειάζονται, μετά τα νέα δεδομένα. Διευκρινίζεται  πως η γιατρός του Γαστρεντερολογικού Τμήματος, έχει λάβει παράταση στην αναστολή, έχοντας κάνει αίτηση για να περάσει από την Επιτροπή Απαλλαγής.

Αναφέρεται δε πως εάν κάποιος από τους υγειονομικούς αλλάξει γνώμη κι επιθυμεί να εμβολιαστεί, μπορεί να το κάνει και να επιστρέψει στα καθήκοντά του. Εάν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό της Johnson τότε επιστρέψει 14 ημέρες μετά τον εμβολιασμό, ενώ εάν εμβολιαστεί με της Pfizer, τότε μπορεί να επιστρέψει 14 ημέρες και τη δεύτερη δόση.

Σημειώνεται πως χθες τέσσερις υγειονομικοί είχαν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν, έστω και την τελευταία στιγμή, όμως τελικά ακύρωσαν το ραντεβού και ακολούθησαν τον δρόμο του αντιεμβολιασμού.

Διαμαρτυρία αντιεμβολιαστών

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί πολίτες που ανήκουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα και όχι υγειονομικοί που δεν εμβολιάστηκαν βρέθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου και πήγαν στο γραφείο του Διοικητή. Έκαναν λόγο για γιατρούς που μιλούν κατά του εμβολίου του κορωνοϊού, όπως τον κ.Βόβολη. Η Διοίκηση, σύμφωνα με πληροφορίες, χαμήλωσε τους τόνους και διαχειρίστηκε ήρεμα την κατάσταση, με αποτέλεσμα οι αντιδρώντες να αποχωρήσουν.

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

magnesianews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου