Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

Ρωσικός στρατός αναπτύσσεται εκτάκτως στη νότια Συρία.

Σε απόσταση αναπνοής από τα αμερικανικά στρατεύματα στην Ιορδανία.
Αναφορές από τη νότια Συρία θέλουν Ρώσους αλεξιπτωτιστές να έχουν αναπτυχθεί στην επαρχία Ας Σουγουαΰντα της νότιας Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, προκειμένου να προστατέψουν τον κυβερνητικό στρατό από νέες επιθέσεις.
Την είδηση επιβεβαιώνει το Al Masdar News, το οποίο μάλιστα μεταδίδει πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν βλέψεις για τη δημιουργία μικρής αλλά μόνιμης στρατιωτικής βάσης στην περιοχή, στην περίπτωση όπου οι μάχες ενταθούν.
Υπενθυμίζουμε πως η εν λόγω επαρχία βρίσκεται πολύ κοντά τόσο στην Ιορδανία όσο και στο Ιράκ, περιοχή ιδιαίτερα ευαίσθητη ακόμη και σε ένα πιθανό ισραηλινό πλήγμα.
Για την ώρα οι ρωσικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, φαίνεται πως έχουν περισσότερο συμβουλευτικό χαρακτήρα, βοηθώντας τον συριακό στρατό να ανταπεξέλθει στις επιθέσεις ανταρτών.


Η Μόσχα έχει πληροφορίες πως στους βομβαρδισμούς των τελευταίων ημερών, καταλυτικό ρόλο έπαιξαν τα μαχητικά της Διεθνούς Συμμαχίας, για αυτό και η τελευταία εξέλιξη είναι αρκετά σοβαρή.
Κρίσιμο σημείο, στο οποίο πλέον το παρόν δίνουν και οι Ρώσοι, είναι το διασυνοριακό πέρασμα Αλ Τανφ, στο οποίο έχουν αναπτυχθεί πολυεθνικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, από ΗΠΑ, Μ.Βρετανία και Νορβηγία.
Η υπερσυγκέντρωση στρατευμάτων σε μία τόσο ευαίσθητη περιοχή δεν είναι πρωτοφανή εξέλιξη για τη Συρία, ωστόσο το τεταμένο κλίμα και οι ενέργειες Τραμπ κατά του Άσαντ, προμηνύουν εξελίξεις. 
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.