Του Βασίλη Καπούλα.
Τεράστια δύναμη πυρός μεταφέρει η Ρωσία στη Ν.Συρία ενώ σε μια επίσκεψη αστραπή ο Ρώσος Α/ΓΕΕΘΑ, Β.Γκερασίμοφ, βρέθηκε στην ρωσική βάση στη Συρία όπου και επιθεώρησε τις ρωσικές δυνάμεις και ενημερώθηκε για τις εξελίξεις. Σε λίγο θα ξεκινήσουν οι συγκρούσεις στη Ν.Συρία σε μια μάχη που θα κρίνει πολλά για το Deir Ezzor.
Οι ώρες και οι μέρες που έρχονται είναι πολύ κρίσιμες.

Σε απόσταση ελάχιστων χλμ – κάτω από 50 αναφέρουν οι πληροφορίες – βρίσκονται αντιμέτωπες Ρωσία και ΝΑΤΟ στο Al-Tanf.
Συγκεκριμένα, Ρωσικές δυνάμεις-συριακός Στρατός και Χεζμπολάχ έχουν στρέψει τα όπλα εναντίον του FSA-Βρετανών-Νορβηγών-Αμερικανών κτλ.
Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές.
Στην έρημο εντοπίστηκαν Gaz Tigar, BPM-9( KAMAZ 43269/Vystrel), Mi-35, Mi-24, Mi-8MTSh ενώ διαρκώς περιπολούν Su-30/35S ακόμη και συριακά μαχητικά Su-22M όπως διακρίνονται σε βίντεο.

Από τις φωτογραφίες φαίνεται η ανάπτυξη TOS-1A και 152mm «MSTA-B»
Il-20 αναπτύχθηκαν για περισσότερες αποστολές αναγνώρισης στην συριακή έρημο.
Οι ΗΠΑ πριν λίγο ανέφεραν την αναχαίτιση ενός αεροσκάφος πάνω από τη Συρία, περιστατικό για το οποίο η Ρωσία σύμφωνα με την εκδοχή τους ζήτησε «συγγνώμη» αργότερα.
Η φωτογραφία από το Al-Tanf είναι χαρακτηριστική του τι έρχεται:
Ισλαμιστές και Αμερικανοί μαζί σε θέσεις μάχης να περιμένουν την επίθεση του συριακού Στρατού και των συμμάχων του.
Συριακές πηγές επιβεβαιώνουν πως μεταφέρθηκαν τεράστιες δυνάμεις εναέριες και χερσαίες και η μεγάλη χερσαία επιχείρηση συνεχίζεται.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πριν λίγο ότι η επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ της Βρετανίας δείχνει ότι η τρομοκρατία είναι παγκόσμιο πρόβλημα και οι χώρες-σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα πρέπει να συνεργαστούν στενότερα και να ανταλλάσσουν πληροφορίες γρήγορα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί.
Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι τα κράτη μέλη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου πρέπει να αναγνωρίσουν ότι βρίσκονται αντιμέτωπα με τις ίδιες απειλές.
«Η τρομοκρατία δεν αποτελεί πρόβλημα μιας μόνο χώρας αλλά διεθνές πρόβλημα. Τα παγκόσμια προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μονάχα μέσω της διεθνούς συνεργασίας» τόνισε ο Ερντογάν σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα προτού αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες για την αυριανή Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

«Εξακολουθούμε και βλέπουμε τη διάκριση «ο τρομοκράτης μου, ο τρομοκράτης σου». Πρέπει να απομακρυνθούμε από αυτό» σημείωσε.

«Το αντίδοτο στην τρομοκρατία είναι η αλληλεγγύη» υπογράμμισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

«Η άμεση ανταλλαγή πληροφοριών είναι υποχρεωτική σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες πληροφοριών. Σε αυτό το περιβάλλον, είναι υποχρεωτικό το ΝΑΤΟ να είναι πιο δραστήριο και ειδικά πρέπει να προσφέρει μεγαλύτερη υποστήριξη στους συμμάχους».
















pentapostagma.gr