Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

Το Ισραήλ περικόπτει χρηματοδοτήσεις προς ΟΗΕ ως αντίδραση σε ψήφισμα.


Το Ισραήλ ανακοίνωσε χθες την περικοπή χρηματοδοτήσεων ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων προς τον ΟΗΕ το 2017, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον τερματισμό της εποικιστικής δραστηριότητας του Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
Η ισραηλινή αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη ανέφερε ότι θα αποσύρει την οικονομική στήριξη προς υπηρεσίες του διεθνούς οργανισμού, οι οποίες, όπως αναφέρει, “στρέφονται ενάντια στο Ισραήλ”, μεταξύ αυτών η Επιτροπή για την Άσκηση των Αναφαίρετων Δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού Λαού των Ηνωμένων Εθνών και η κατανομή των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού.

“Είναι παράλογο για το Ισραήλ να επιχορηγεί φορείς που λειτουργούν ενάντια σε μας στα Ηνωμένα Έθνη”, δήλωσε ο Πρέσβης του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη Ντάνι Ντάνον με ανακοίνωση του.

“Τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να δώσουν ένα τέλος στην παράλογη πραγματικότητα με την οποία στηρίζουν υπηρεσίες, των οποίων ο μοναδικός τους σκοπός είναι να σπείρουν προκλήσεις και προπαγάνδα ενάντια στο Ισραήλ”, πρόσθεσε.

Η αντιπροσωπεία του Ισραήλ στον ΟΗΕ τόνισε ότι θα προωθήσει νέες πρωτοβουλίες με στόχο τον τερματισμό των δραστηριοτήτων των Ηνωμένων Εθνών που στρέφονται ενάντια στο Ισραήλ έπειτα από την έναρξη της αμερικανικής προεδρικής θητείας του Ντόναλντ Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου.

Κατά την υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 23 Δεκεμβρίου της απόφασης που καταδικάζει την ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα και αξιώνει να σταματήσει, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν πρόβαλε βέτο, γεγονός που προκάλεσε την οργή της ισραηλινής κυβέρνησης.
http://dialogos.com.cy/blog/to-israil-perikopti-chrimatodotisis-pros-oie-os-antidrasi-se-psifisma/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.