Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Συνάντηση «κορυφής» F-22 Raptor με Su-35 πάνω από την Αλάσκα!

Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη υποχρεώθηκαν να μεταβούν στα ανοιχτά της Αλάσκας με σκοπό να αναχαιτίσουν ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη τα οποία πετούσαν προς την περιοχή ευθύνη της NORAD, της Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας Βορείου Αμερικής (North American Aerospace Defense Command) και αυτή τη φορά συνοδεύονταν από το κορυφαίο μαχητικό σε ρωσικό οπλοστάσιο.
Συγκεκριμένα, δύο αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς, τύπου F-22 Raptor, απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν δύο ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά τύπου Tupolev Tu-95 Bear, τα οποία αυτή τη φορά συνοδεύονταν από δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου Sukhoi Su-35, τα οποία θεωρούνται ως τα κορυφαία μαχητικά σήμερα στο ρωσικό οπλοστάσιο.

Τα τέσσερα ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν σε απόσταση 50 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Αλάσκας, με τον αμερικανικό εναέριο χώρο να ξεκινά στα 12 ναυτικά μίλια, όμως για λόγους ασφαλείας και έγκαιρης προειδοποίησης, έχει θεσπιστεί μια ζώνη (ADIZ: Air Defense Identification Zone) που εκτείνεται στα 200 μίλια από τις αμερικανικές ακτές, την οποία επιτηρούν οι δυνάμεις αεράμυνας των ΗΠΑ και του Καναδά.
Όπως ανακοίνωσε η NORAD, τα δυο F-22 Raptor βρίσκονταν ήδη στον αέρα στο πλαίσιο πτήσης ρουτίνας, όταν οι πιλότοι διατάχτηκαν να σπεύσουν στην περιοχή. Οι Αμερικανοί αποκάλεσαν τη συμπεριφορά των Ρώσων κατά τη συνάντηση με τα αμερικανικά μαχητικά ως «επαγγελματική», κάτι που σε γενικές γραμμές αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πληροφορία ότι τελευταία φορά είχαν εμφανιστεί μαχητικά να συνοδεύουν ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 Bear το 2014, για να διακοπούν το 2015 οι πτήσεις του είδους γενικώς, εξαιτίας δυστυχημάτων που έπληξαν τον στόλο των γηραιών αεροσκαφών, με αποτέλεσμα την καθήλωσή τους.

Ξανάρχισαν τον Απρίλιο και πραγματοποιήθηκαν τέσσερις πτήσεις σε τέσσερις μέρες! Η NORAD εκτός από μαχητικά αεροσκάφη, άρχισε να απογειώνει και αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου E-3 AWAC…
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.