Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Όπλα για Αλβανούς σε ΠΓΔΜ… και αλλού κατέσχεσαν οι Σέρβοι.

Την πιο χειροπιαστή απόδειξη του κυοφορούμενου εμφυλίου τον οποίον επιδιώκουν αλβανικοί εξτρεμιστικοί θύλακες στην ΠΓΔΜ, αλλά και για εξέγερση σε περιοχές της Σερβίας, όπως η κοιλάδα του Πρέσεβο, προσφέρει η κατάσχεση από τις σερβικές αρχές, μετά από πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, πολύ μεγάλου φορτίου με οπλισμό…
Στο φορτίο συμπεριλαμβάνοντας χιλιάδες τουφέκια, πολυβόλα, όλμοι και χειροβομβίδες, το οποίο μετέφερε παράνομα με προορισμό τα Σκόπια ένας αλλοδαπός και δύο Σέρβοι πολίτες αλβανικής καταγωγής, ενώ ως παραλήπτης εμφανίζεται ένα από τα μεγαλύτερα αλβανικά κόμματα στην ΠΓΔΜ…

Η υπόθεση μοιάζει λόγο παράξενη καθώς οι Σέρβοι φέρονται να μην προέβησαν σε ανακοίνωση, για να μην υποδαυλίσουν την αστάθεια στη ΠΓΔΜ, αν και ενημέρωσαν επίσημα τα Σκόπια. Ο χειρισμός μοιάζει εκ πρώτης όψεως λίγο παράξενος, καθώς δεν είναι σε πολλούς απόλυτα κατανοητό για ποιον λόγο η αποκάλυψη της υπόθεσης θα προκαλούσε συγκρούσεις.

Πιθανότατα εννοούν, ότι ενδεχομένως θα εξοργιζόταν ο σλαβικός πληθυσμός, ειδικά λόγο της εμπλοκής πολιτικού κόμματος στην υπόθεση και οι εξτρεμιστές αυτής της πλευράς θα αναζητούσε εκδίκηση από το αλβανικό στοιχείο, φέρνοντας προ των πυλών αυτό που υποτίθεται πως όλοι θέλουν να αποτρέψουν.
Για κάποιον λόγο οι Σκοπιανοί από την πλευρά τους αμφισβητούν την είδηση, προσθέτοντας περισσότερο μυστήριο στην υπόθεση, ενδεχομένως διότι πάντα ανησυχούν μήπως η Σερβία θα επιθυμούσε να αποκτήσει κοινά σύνορα με την Ελλάδα, με τους Βούλγαρους που είναι εθνολογικά συγγενής πληθυσμός με το σλαβικό στοιχείο της ΠΓΔΜ, να τρέφουν παρόμοιες φιλοδοξίες.

Οι Σκοπιανοί δείχνουν να πιστεύουν, ή αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, ότι πρόκειται για ένα από τα συνήθη «κόλπα» των μυστικών υπηρεσιών, αν και δεν διευκρινίζεται ποιος θα μπορούσε να είναι ο στόχος. Ωστόσο, βασική «αρετή» μιας σκευωρίας – προβοκάτσιας, είναι να είναι απολύτως εύσχημη. Άρα τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.