Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

Έτσι υποδέχθηκε τον Αλ. Τσίπρα κάτοικος της Κριτσάς!


kritsa-anapodh-shmaiaΚι ενώ ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο , στο πλαίσιο της συνάντησής του με τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, οι προετοιμασίες στην Κριτσά, τελευταίο σταθμό της διήμερης περιοδείας του πρωθυπουργού στην Ανατολική Κρήτη, είναι πυρετώδεις. Τόσο πυρετώδεις που τα πάνω ήρθαν κάτω… στην κυριολεξία.

Κάτοικοι της Κριτσάς επέλεξαν έναν ιδιαίτερα εύγλωττο αλλά και συμβολικό τρόπο να υπενθυμίσουν στον πρωθυπουργό πως τα πάντα έχουν ανατραπεί σ’ αυτή τη χώρα, ακόμη και η σημαία της. Η γαλανόλευκη κυματίζει ανάποδα, τουλάχιστον έτσι όπως καταγράφηκε στο φωτογραφικό στιγμιότυπο το οποίο μοιράστηκε μαζί μας αναγνώστης του cretapost.
Και επειδή η … όλως τυχαίως ανάποδη έπαρση της σημαίας ήταν μια μορφή έντονης διαμαρτυρίας και δυσαρέσκειας, πολύ διαδεδομένη στην περίοδο της χούντας, βάλαμε στο «ψαχτήρι» του google τη λέξη κλειδί και δείτε τι ενδιαφέροντα βρήκαμε:
    1
  • Η ανάποδα αναρτημένη σημαία σηματοδοτεί κάτι κατά περίπτωση! Μπορεί κάποιος να διαφωνεί με το μήνυμα, που στέλνει όποιος την αναρτά ανάποδα, αλλά δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για προσβολή εθνικού συμβόλου.2«Ξέρεις τι σημαίνει μια σημαία κρεμασμένη ανάποδα;» ρωτά ο Τόμι Λι Τζόουνς τον μεξικανό μετανάστη στην «Κοιλάδα του Ηλά». «Είναι ένα διεθνές σήμα κινδύνου. Σημαίνει ότι έχουμε προβλήματα στη χώρα, πως δεν μπορούμε να σωθούμε μόνοι μας και ότι χρειαζόμαστε κάποιον απέξω να έρθει να μας βοηθήσει. Λέει πολλά μια ανάποδη σημαία…».
  • Σε οχυρό η ανάποδη σημαία σημαίνει παράδοση.
  • http://www.cretapost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.