Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

Mυτιλήνη: Mπουγέλωσαν τον Μουζάλα οι πρόσφυγες στη Μόρια.Σοβαρά επεισόδια μεταξύ μεταναστών και δυνάμεων της αστυνομίας.

Εκτόξευσαν εναντίον του μπουκάλια με νερό κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στον καταυλισμό της Μόριας - Πέταξαν πέτρες και αντικείμενα εναντίον των ΜΑΤ που προσπάθησαν να επιβάλλουν την τάξη.

Με άγριες διαθέσεις υποδέχθηκαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που ζουν στον καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη των υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ο οποίος συνόδευε τον Ολλανδό ομόλογό του.


Η επίσκεψή του στον καταυλισμό κατέληξε πολύ γρήγορα σε φραστικές αντεγκλήσεις από την πλευρά των προσφύγων οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό και τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία.

Παρά τις προσπάθειες των παρευρισκομένων να ηρεμήσουν τα πνεύματα, οι μετανάστες δεν πείστηκαν και ανέβασαν τους τόνους εκτοξεύοντας μπουκάλια με νερό εναντίον του υπουργού. Ο αναπληρωτής υπουργός απομακρύνθηκε εσπευσμένα από το σημείο ώστε να προστατευθεί η σωματική του ακεραιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ένταση είχε ξεκινήσει από το πρωί, με επεισόδια μεταξύ ομάδων μεταναστών και προσφύγων (Πακιστανών και Αφγανών) μετά από την γνωστοποίηση ότι δεν έγιναν δεκτές πάνω από 400 αιτήσεις για άσυλο στην χώρα μας.

Μετά την επίθεση προς τον κύριο Μουζάλα παρενέβησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που σταθμεύουν στην περιοχή, καθώς τα επεισόδια μέσα στον καταυλισμό πήραν μεγάλη έκταση με τους μετανάστες να εκτοξεύουν βροχή από πέτρες και διάφορα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τον πετροπόλεμο τραυματίστηκε ένας αστυνομικός ενώ από την πλευρά των προσφύγων και μεταναστών δεν υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία για τραυματισμένους.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν σύντομα σε όλο τον χώρο του καταυλισμού, με τους μετανάστες να ανάβουν φωτιές και να βάζουν οδοφράγματα ενώ από την πλευρά τους οι αστυνομικές δυνάμεις κατέβαλαν προσπάθειες να σταματήσουν τα επεισόδια και να μην ξεφύγουν από τα όρια του καταυλισμού.

Αργά το απόγευμα το Κέντρο Κράτησης της Μόριας εκκενώθηκε από ανθρώπους των ΜΚΟ και των διαφόρων οργανώσεων, ενώ μονάδα των ΜΑΤ προχωρά σε επιχείρηση για την επιβολή της τάξης εντός του χώρου του καταυλισμού.


http://www.protothema.gr/politics/article/573405/mutilini-epithesi-ston-mouzala-apo-prosfuges/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου