Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

Στα Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη προστέθηκαν και ιορδανικά εναντίον των ρωσικών μαχητικών δηλώνει ο Ιορδανός βασιλιάς !!

Ισραηλινά και  Ιορδανικά  μαχητικά αεροσκάφη αντιμετωπίζουν καθημερινά από κοινού τα μαχητικά της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από τα σύνορα της νότιας Συρίας, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα στα ανώτερα μέλη του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα haaretz.com.jordan

Η ημερομηνία της αντιπαράθεσης δεν αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Αμπντάλα στην Ουάσιγκτον.  Το περιστατικό όμως αναφέρθηκε και αποτελεί ενδεικτικό της  καταστάσεως  που επικρατεί στην Μέση Ανατολή μεταξύ Αμερικανών και Ιορδανών.
Σύμφωνα με τον ισραηλινό τύπο για το περιστατικό σε άγνωση χρονική περίοδο  ,  «ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη ευρίσκονταν σε  αποστολή ανίχνευσης της ισραηλινής αεράμυνας στα σύνορα της Συρίας. «Είδαμε  ότι οι Ρώσοι πετούσαν χαμηλά , αλλά  συναντήθηκαν αμέσως  με Ισραηλινά  και ιορδανικά αεροσκάφη  F-16», δήλωσε ο Αμπντάλα.
«Οι Ρώσοι έδειξαν  σοκαρισμένοι  και εννοείται ότι δεν θα μπορούσαν να ελέγξουν το χάος με εμάς απέναντι τους», συνέχισε ο Ιορδανός Βασιλιάς .
Το περιστατικό προκάλεσε τριμερή συνάντηση και προσπάθειες για τη μείωση της έντασης, κατά την οποία η Ιορδανία συχνά μιλούσε «για λογαριασμό του Ισραήλ», ειδικά  κατά την συζήτηση των αεροπορικών αποστολών που σχετίζονται με το νότιο τμήμα της Συρίας από ρωσικά μαχητικά  », δήλωσε ο βασιλιάς Αμπντάλα.
Σε αποστολή στο Αμμάν βρέθηκε Αμερικανός αξιωματούχος για τριμερή συνάντηση  μεταξύ του Ιορδανού Βασιλιά και του επικεφαλής της  ισραηλινής Μοσάντ.
«Συζητήσαμε την  ιδέα για το πώς θα  κρατήσουμε τους Ρώσους στην θέση τους», είπε  ο βασιλιάς και στα  μέλη  του αμερικανικού  Κογκρέσου. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας  του Ισραήλ αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε σχετικά με τα γεγονότα αυτά .
«Είπαμε στην Ρωσία ότι θέλουμε να εξουδετερώσει την Al Nusra», είπε ο Αμπντουλάχ, αναφερόμενος στο παρακλάδι  της Αλ Κάιντα στην  Συρία.
«Η Ρωσία ζήτησε να τους δώσουμε τις θέσεις τους για να τους χτυπήσει, αλλά αρνηθήκαμε, έτσι ώστε να μην τους δώσουμε ένα λόγο  να χτυπήσουν  την  συριακή αντιπολίτευση FSA εκεί», είπε ο Αμπντάλα.
Η κατάσταση είναι  διαφορετική στο βόρειο τμήμα της Συρίας, όπου «η Ρωσία τους βομβαρδίζει όλους», είπε ο Αμπντουλάχ.
Ο Ιορδανός βασιλιάς Αμπντουλάχ δήλωσε ότι η απόφαση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές στη Συρία ήρθε ως απάντηση σε έκκληση προς Μόσχα από τον επικεφαλής της ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς.
«Οι Ρώσοι ήταν  έκπληκτοι για το πόσο αδύναμο ήταν το καθεστώς Άσαντ  και αισθάνθηκαν κορόιδα», δήλωσε ο βασιλιάς. «Έτσι, ο Πούτιν χρειάζονταν  μια διέξοδο».
Ερωτηθείς  ο Ιορδανός βασιλιάς  για το  κίνητρο  του Πούτιν και αν επιθυμούσε να γίνει «βασιλιάς του κόσμου, αναβιώνοντας την ρωσική δόξα», ο Αμπντουλάχ σημείωσε  ότι η  κύρια απειλή προέρχεται  από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS),  σε όλες τις συζητήσεις του με τον Πούτιν και ότι ανεξάρτητα από τα προβλήματα της τρομοκρατίας που έχει και η  Ευρώπη, για την Ρωσία είναι  10 φορές χειρότερα,   λόγω του μεγάλου αριθμού  Ρώσων  υπηκόων από πρώην σοβιετικές χώρες που μάχονται στην Συρία.
Ερωτηθείς επίσης σχετικά με την επιρροή του Πούτιν στον  Άσαντ, ο Αμπντουλάχ απάντησε: «Αν ο Πούτιν ζητήσει από τον Άσαντ να πηδήξει, ο Άσαντ θα ρωτήσει  πόσο ψηλά». Σημείωσε δε ότι, όταν ο Πούτιν κάλεσε τον Άσαντ στη Μόσχα, ο Σύρος  ηγέτης πήγε μόνος του χωρίς συμβούλους.
Υπάρχει μια σοφή ελληνική παροιμία που λέει ότι «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια», η  οποία ταιριάζει στις «αυθόρμητες»  δηλώσεις του βασιλιά της Ιορδανίας .
Ο Πούτιν είναι γνωστό σε όλους  ότι διαθέτει τέτοια στρατιωτική δύναμη ακόμα και στην Μέση Ανατολή,  που μπορεί να ισοπεδώσει τους πάντες και τα πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου