Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΝΕΟ «ΚΑΝΟΝΙ» ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ! Πτώχευσε αλυσίδα σούπερ μάρκετ – Στον δρόμο 1.400 εργαζόμενοι.

 • Πέφτουν… βροχή τα λουκέτα στην αγορά. Όταν όμως κλείνουν μεγάλες αλυσίδες λιανικής με εκατοντάδες εργαζόμενους, τότε πρόκειται για ασύλληπτη τραγωδία.louketo

  Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα κατέθεσε η εταιρεία Αφοί Καρυπίδη, στην οποία έχουν περάσει τα 131 σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης στη Βόρεια Ελλάδα, που απασχολούν περίπου 1.400 εργαζομένους. Μέχρι πριν ένα μήνα τα καταστήματα λειτουργούσαν με τη φίρμα του Ομίλου Μαρινόπουλου, αλλά η συνεργασία διακόπηκε μετά τη συμφωνία Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη.
  Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για πάνω από τέσσερις μήνες, ενώ δεν έχουν λάβει και το επίδομα αδείας του 2015.
  Την αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας. Με ανακοίνωσή της η εταιρεία διευκρινίζει ότι η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 δεν σχετίζεται με πτώχευση της Αφοί Καρυπίδη, αλλά με την προσπάθεια εξυγίανσής της, ενώ ξεκαθαρίζει ότι συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της.
  «Η αίτηση, που θα συζητηθεί στις 8/6/2016, κατατέθηκε αποκλειστικά και μόνο για χρέη που δημιούργησε στο παρελθόν η πρώην ιδιοκτήτρια εταιρεία συμφερόντων Αρβανιτίδη, σε παλαιότερες χρήσεις, κατά τις οποίες δεν είχε καμία μετοχική σχέση η εταιρεία Αφοί Καρυπιδη. Η προσπάθεια εξυγίανσης της εταιρείας δεν αγγίζει κανέναν και προπάντων κανέναν εργαζόμενο, παρά μόνο τη ρύθμιση των οφειλών προς το ΙΚΑ και την εφορία» συμπληρώνει η εταιρεία.

  Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε απεργία μέχρι το Μεγάλο Σάββατο.
  http://www.financialbox.gr/%ce%b1%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%b5%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%bd%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%b1-%cf%80%cf%84%cf%8e/

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου