Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

Ομπάμα: Η Ρωσική στρατιωτική επίθεση στο Ντόνετσκ απειλεί την ειρηνική Ευρώπη.

Η Ρωσική στρατιωτική επιθετικότητα στην Ουκρανία απειλεί την Ευρώπη και την πρόοδο που σημειώθηκε μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ,Μπάρακ Ομπάμα στη Γερμανία κατά τη συνεδρίαση της G5, σύμφωνα με το Sky News.Обама: Военная агрессия РФ в Донбассе угрожает мирной Европе

"H Ρωσική επιθετικότητα παραβίασε κατάφωρα την κυριαρχία και την επικράτεια ενός ανεξάρτητου ευρωπαϊκού κράτους ,της Ουκρανίας, και αυτό προκαλεί ανησυχία στους συμμάχους μας στην Ανατολική Ευρώπη, που απειλούν το όραμά μας για ολόκληρη, ελεύθερη και ειρηνική Ευρώπη, και φαίνεται να απειλεί την πρόοδο που έχει επιτευχθεί από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου , "- είπε ο Ομπάμα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε επίσης ότι οι Δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα πρέπει να συνεχίσουν  μέχρι να εκπληρωθεί η  συμφωνία του Μινσκ, σημειώνει η εφημερίδα Ευρωπα'ι'κή αλήθεια.
Η ΕΕ θα βοηθήσει την Ουκρανία στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και στον εκσυγχρονισμό του στρατού για την προστασία της ανεξαρτησίας της, πρόσθεσε.
 Έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, το Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Ιταλό πρωθυπουργό Mατέο Ρένζι.
Τα κύρια θέματα των διαπραγματεύσεων θα πρέπει να είναι η ενίσχυση της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών για την αύξηση της αποτελεσματικότητας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, στην κρίση της μετανάστευσης, στον πόλεμο στη Συρία και την κατάσταση στη Λιβύη.
http://news.liga.net/news/politics/10353388-obama_voennaya_agressiya_rf_v_donbasse_ugrozhaet_mirnoy_evrope.htm
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ LIGA.NET:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου