Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

Φρικτό τέλος ή φρίκη χωρίς τέλος - Σενάρια για την Ουκρανία.

H αλλαγή του Πρωθυπουργού και η νέα κυβέρνηση αναθερμαίνουν τις ελπίδες του Ουκρανικού λαού για ανάκαμψη της οικονομίας.Τι μπορεί να περιμένει η Ουκρανία στο άμεσο μέλλον; Φρικτό τέλος ή φρίκη χωρίς τέλος - Σενάρια για την Ουκρανία | Ρωσική άνοιξη

Η καταστροφική πτώση του ΑΕΠ, η τελική καταστροφή της βιομηχανίας και η υποτίμηση του εθνικού νομίσματος, επιτρέπει να μιλήσουμε για την οικονομική καταστροφή στην Ουκρανία. Η λεγόμενη "οικονομική βοήθεια" της Δύσης είναι πάρα πολύ μικρή - για μια ελάχιστη ανάκαμψη της ουκρανικής οικονομίας απαιτούνται τουλάχιστον 20-30 δισεκατομμύρια δολάρια, αντί των 2-3, που δίνουν, και με δόσεις.. Αλλά στην πραγματικότητα δεν βοηθούν.
Τα χρήματα πηγαίνουν αμέσως πίσω στους πιστωτές, καθώς οι πληρωμές τόκων για τα δάνεια του παρελθόντος λήγουν, και δεν μπαίνουν χρήματα στην πραγματική οικονομία.Η Ουκρανική οικονομία βρίσκεται σε ολική κατάρρευση.Σε αυτήν την οικονομία, κανένας επενδυτής δεν θα επενδύσει, και εκείνοι που έχουν ήδη επενδύσει, σχεδόν όλοι θα αποσυρθούν σε ασφαλέστερα μέρη.
Έτσι, η οικονομική κατάρρευση στην Ουκρανία, είναι να γίνει μια "κανονική" κατάσταση για πολλά χρόνια, και ποιος ξέρει πώς θα τελειώσει. Στην καλύτερη περίπτωση θα πραγματοποιηθεί μαζική έξοδο του πληθυσμού της χώρας - είναι πολύ παρόμοια με την έξοδο των ανθρώπων από τη λεκάνη του Ντόνετσκ το καλοκαίρι του 2014, εξαιτίας των συγκρούσεων.
 Η κύρια ροή των προσφύγων τώρα ταξιδεύουν στη Ρωσία, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν διαλέγουν την Ευρώπη  επειδή υπάρχει υπεραφθονία ανέργων.
Ήδη για την πρόβλεψη αυτή, η Ευρώπη αποποιείται το ελεύθερο καθεστώς βίζα, καθώς η ροή των ανθρώπων από την Ουκρανία μπορεί να συγκριθεί με την τρέχουσα ροή από την Ασία και την Αφρική. Στη Ρωσία οι άνθρωποι θα τους δεχτούν πρόθυμα, γιατί αναπτύσσουν ενεργά τα οικονομικά αφού δεν υπάρχει αρκετό ανθρώπινο δυναμικό.
Η Ουκρανία για να ξεφύγει από τα οικονομικά και πολιτικά προβλήματα θα εντείνει τη στρατιωτική δράση στην Αν.Ουκρανία.
Στην πραγματικότητα, ο πόλεμος στο Ντόνετσκ  έχει οδηγήσει σε μια βαθιά διάσπαση την ουκρανική κοινωνία.Το πολεμικό μέτωπο θα καταρρεύσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο,σύντομα.
http://rusvesna.su/recent_opinions/1461334548
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ RUSVESNA:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου