Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

15 ΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΝΑΤΟ «ΕΝΕΠΛΑΚΗ» ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ.


Ρωσια ΝΑΤΟΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την εντυπωσιακή είδηση ότι από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι και τον Αύγουστο του 2015 το ΝΑΤΟ είχε εμπλακεί επανειλημμένα κατά της Ρωσίας, την οποία κατηγόρησε ότι προκαλούσε στον εναέριο χώρο και όχι μόνο χωρών του ΝΑΤΟ, δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Milliyet, επικαλουμένη σχετικά δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου.

Φυσικά η αναφορά σε αυτό το γεγονός γίνεται σκόπιμα στην δεδομένη συγκυρία με την κρίση της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους, επειδή υποτίθεται ότι παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο. Και φυσικά δεν γίνεται καμία αναφορά για τις αλλεπάλληλες και προκλητικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά F-16.
Συγκεκριμένα όπως υποστηρίζεται, η Ρωσία έχει «προκαλέσει» το ΝΑΤΟ στις εξής περιπτώσεις :
Στις 19 Σεπτεμβρίου του 2014, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πλησίασαν επικίνδυνα τον νορβηγικό εναέριο χώρο. Δυο Eurofigther παρακολουθούσαν από κοντά τα ρωσικά Jet.
Στις 17-24 Οκτωβρίου του 2014, ρωσικό υποβρύχιο όπως υποστηρίζεται παραβίασε τα σουηδικά χωρικά ύδατα. Είναι γνωστό πως η Ρωσία απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς.
Στις 28 Οκτωβρίου του 2014, ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη παραβίασαν σύμφωνα με το ΝΑΤΟ τον εναέριο χώρο των Βαλτικών δημοκρατιών.
Στις 29 Οκτωβρίου του 2014, δυο βρετανικά πολεμικά παρεμπόδισαν ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη να πλησιάσουν τον βρετανικό εναέριο χώρο.
Στις 31 Οκτωβρίου του 2014, βρετανικές πηγές υποστήριξαν ότι έγινε παρενόχληση ενός Tupolew Tu-95 από ρωσικά αεροσκάφη.
Στις 28 Φεβρουαρίου 2015, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πλησίασαν επικίνδυνα στην θάλασσα του Manş ένα επιβατικό αεροσκάφος.
Την ίδια μέρα πάλι ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πλησίασαν επικίνδυνα ένα επιβατικό γαλλικό αεροσκάφος βορειοδυτικά της Γαλλίας.
Στις 17 Μαρτίου 2015, ένα ρωσικό υποβρύχιο πλησίασε τα ιρλανδικά χωρικά ύδατα στην Βόρειο Θάλασσα.
Στις 13 Απριλίου 2015, πλησίον του εναέριου χώρου της Σκωτίας και ενώ στην περιοχή γίνονταν άσκηση του ΝΑΤΟ, πλησίασαν επικίνδυνα, όπως υποστηρίζεται δυο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.
Την ίδια μέρα ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο πλησίασε τρία αγγλικά πολεμικά πλοία.
Στις 12 Μαΐου του 2015, ένα ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος πέταξε στον κόλπο της Φιλανδίας.
Στις 14 Μαΐου του 2015, δυο αγγλικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν στον εναέριο χώρο της Σκωτίας παρεμποδίζοντας ρωσικό jet που παραβίαζε τον εναέριο χώρο.
Τέλος στις 31 Αυγούστου του 2015, μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ πλησίασαν ρωσικά Jet που πετούσαν στην Βαλτική Θάλασσα.
Πέραν όλων αυτών των στοιχείων που σημειωτέον είναι από νατοϊκές πηγές χωρίς να αναφέρεται η ρωσική άποψη, γεγονός είναι πως εδώ και ένα χρόνο κάποιοι νατοϊκοί καλλιεργούν συνεχώς ένα ψυχροπολεμικό κλίμα κατά της Ρωσίας
Αυτό το κλίμα φαίνεται πως θέλησε να εκμεταλλευτεί ο Ερντογάν, γιατί κατάλαβε πως εξ” αίτιας των Τζιχαντιστών άρχισαν να εξομαλύνονται οι σχέσεις Ρωσίας ΝΑΤΟ και θα έχανε το μεγάλο του «παιχνίδι» στην Συρία.
Μάλλον όμως θα του βγει μπούμερανγκ, όπως σχολιάζουν και πολλοί Τούρκοι αρθρογράφοι, όπως ο Ertuğrul Özkök, που έγραψε ένα άκρως ειρωνικό άρθρο στην εφημερίδα Hürriyet όπου ειρωνεύεται την αλαζονεία της τουρκικής κυβέρνησης με τον χαρακτηριστικό τίτλο : «Moskova’ya 7.5 saatte gireriz», δηλαδή, «Σε επτά ώρες μπαίνουμε… στην Μόσχα !!!».
Ο Τουρκος αρθρογράφος : «Τουρκικά όνειρα θερινής νυχτός»!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr           http://nikosxeiladakis.gr/15-%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b5%cf%83-%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b1-%cf%83%ce%b5-%ce%b5%ce%bd%ce%b1-%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf-%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%bd%ce%b5%cf%80%ce%bb/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου