Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Ο Πρόεδρος της Γερουσίας των ΗΠΑ επιδιώκει περισσότερα όπλα στην Ταϊβάν .Μακέινκαι, Cardin θέλουν ο Ομπάμα να ενισχύσει την άμυνα του νησιού.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, ζήτησε από τον Πρόεδρο Ομπάμα, να αυξήσει τις πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν, ακόμη και αν αυτό διαταράσσει τις σχέσεις με το Πεκίνο.
"Ενώ οι πρόσφατες σχέσεις μεταξύ της Ταϊβάν και της Κίνας ήταν πιο ενθαρρυντικές, θα Taiwan Military Exercisesεξακολουθούν να ανησυχούν ότι ο συνεχιζόμενος  εκσυγχρονισμός του στρατού της Κίνας, και η απειλή που συνιστά για την ειρήνη και την ασφάλεια των στενών της Ταϊβάν, δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς," Ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν (Αριζόνα.), ο πρόεδρος, δήλωσε σε επιστολή την οποία συνυπογράφουν ο γερουσιαστής Ben Cardin (Md.), των Δημοκρατών για την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.
Παρά την κατ 'εκτίμηση $ 12 δισεκατομμύρια στις πωλήσεις  όπλων στην Ταϊβάν, οι δύο γερουσιαστές είπαν ότι «είμαστε προβληματισμένοι επειδή έχει  γίνει σε διάστημα τεσσάρων ετών, την μακρύτερη περίοδο από την ψήφιση του νόμου για τις σχέσεις με την Ταϊβάν , το 1979, δεδομένου ότι η διοίκηση έχει ειδοποίησε το Κογκρέσο για νέα όπλα στο πακέτο πώλησης. "
Κάλεσαν τον Πρόεδρο να εγκρίνει νέα όπλα, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων των νέων και πιο ικανών μαχητικών F-16 τζετ.
Οι γερουσιαστές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι οι πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν είναι "ζωτικής σημασίας συνιστώσα" της σταθερότητας στα ασταθή Στενά της Ταϊβάν, όπου η Κίνα έχει αναπτυχθεί με 1.700 πυραύλους που στοχεύουν το νησί.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν είχε κανένα άμεσο σχόλιο.
Η ετήσια έκθεση του Κογκρέσου των ΗΠΑ-Κίνας για την Οικονομία και την Ασφάλεια,η Κριτική Επιτροπή δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ότι στη Ταϊβάν,η στρατιωτική δύναμη εξασθενεί, όμως της Κίνας αναπτύσσεται.

"Κατά την τελευταία δεκαετία, η ισορροπία δυνάμεων στα Στενά της Ταϊβάν έχει μετατοπιστεί σημαντικά προς όφελος της Κίνας.Η Κίνα απολαμβάνει τώρα τόσο ποσοτικό και ποιοτικό πλεονέκτημα έναντι της Ταϊβάν και είναι ικανή να διεξάγει μια σειρά από στρατιωτικές εκστρατείες κατά της Ταϊβάν, "αναφέρει η έκθεση.    http://freebeacon.com/national-security/senate-chairman-seeks-more-u-s-arms-for-taiwan/   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ FREE BEACON:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου