Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΑΣΧΗΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Οι Τούρκοι μεταφέρουν βαλλιστικούς πυραύλους Yildirim!

ηξ

Άρματα μάχηςμεταφέρονται από τις δυτικές επαρχίες της Τουρκίας προς την 5η θωρακισμένη ταξιαρχία στην πόλη Gazientep στην ΝΑ Τουρκία.
Συνολικά μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στα τουρκο-συριακά σύνορα περισσότερα από χίλια τεθωρακισμένα άρματα μάχης , ΤΟΜΑ , αυτοκινούμενα πυροβόλα.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη μετακίνηση δυνάμεων από την Ανατολική Θράκη εδώ και πάρα πολλά χρόνια. To 1ο Τουρκικό Σώμα Στρατού (στα ελληνικά σύνορα ) αποτελείται από τέσσερις τεθωρακισμένες ταξιαρχίες,επτά μηχανοκίνητες ταξιαρχίες και δύο μεραρχίες πεζικού.
Στα τουρκο-συριακά σύνορα μεταφέρθηκαν μετά από πληροφορίες 100 αυτοκινούμενα πυροβόλα των 155mm Firtina (ενώ υπάρχουν 272 διαθέσιμα στον τουρκικό στρατό).
Στο πλαίσιο της 1ης Στρατιάς, έχουν μετακινηθεί έως και 1.000 άρματα μάχης, εκ των οποίων 339 είναι Leopard 2Α4 , 36 κινητά συστήματα βαλλιστικών πυραύλων Yildirim ( με βεληνεκές τα 150 χιλιόμετρα ), 12 συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών M270 ( με βεληνεκές 165 χιλιόμετρα). Επίσης μετακινήθηκαν από την 1η Στρατιά, περίπου 600 αυτοκινούμενα πυροβόλα των τύπων M44T1, M107 και M110 A2.
Πηγές στα σύνορα ισχυρίζονται ότι το 25% της δύναμης των τουρκικών τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης και του πυροβολικού της 1ης Στρατιάς έχει μεταφερθεί αεροπορικώς στα σύνορα με την Συρία.
Το γεγονός της μεταφοράς τεθωρακισμένων οχημάτων από τα δυτικά προς τα σύνορα με την Συρία, το επιβεβαιώνει και ο τουρκικός Τύπος.
Όλη αυτή η μαζική και αιφνιδιαστική μετακίνηση δυνάμεων στα σύνορα με την Συρία προμηνύουν άσχημες εξελίξεις σε σχέση με τις ρωσικές δυνάμεις. Επιχειρείται προφανώς από το τουρκικό γενικό επιτελείο, μια τοπική υπεροχή σε χερσαίες δυνάμεις με σκοπό την πρόκληση τετελεσμένων στην περιοχή που διαβιούν οι Τουρκμένοι στην ΒΔ Συρία. Αυτός είναι και ο λόγος της μετακίνησης τουρκικών δυνάμεων.
Επίσης οι Τούρκοι δεν αναμένουν σε καμία περίπτωση και σε κανένα σενάριο, οποιοδήποτε κίνδυνο από τα ελληνικά σύνορα, για αυτό και αποσύρουν τόσο μεγάλη δύναμη από την 1η Στρατιά στην Α.Θράκη .             http://www.makeleio.gr/?p=492518

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου