Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι για το κλίμα - Πάνω από 200 προσαγωγές.

Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών ξέσπασαν σήμερα στο Παρίσι κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Κλίμα που θα πραγματοποιηθεί στη γαλλική πρωτεύουσα.Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι για το κλίμα - Πάνω από 200 προσαγωγές
Παρά την απαγόρευση των διαδηλώσεων, που επιβλήθηκε προσωρινά έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας για να διαδηλώσουν για το κλίμα σήμερα.


Βίντεο από τα επεισόδια.


Ωστόσο, το μεσημέρι ξέσπασαν άγρια επεισόδια όταν μια ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό κοντά στη Place de la Republique, στο κέντρο του Παρισιού.

Πιο αναλυτικά, περίπου 200 διαδηλωτές, ορισμένοι με καλυμμένα τα πρόσωπα, συγκρούστηκαν με την αστυνομία σε έναν δρόμο που οδηγεί στην πλατεία, η οποία έχει γίνει σημείο συγκέντρωσης για τους Παριζιάνους μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

Η αστυνομία έριξε χημικά εναντίον ορισμένων διαδηλωτών που προσπάθησαν να φθάσουν στην πλατεία και χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διασκορπίσει άλλους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές προχώρησαν σε 208 προσαγωγές.

Νωρίτερα, εκατοντάδες άνθρωποι σχημάτισαν μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα σε λεωφόρο του ανατολικού Παρισιού, προκειμένου να καταγγείλουν «την επείγουσα κατάσταση του κλίματος», την παραμονή της συγκέντρωσης στη Γαλλία 150 ηγετών για τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα.

Μια ανθρώπινη αλυσίδα για το κλίμα.  http://www.protothema.gr/world/article/531654/epeisodia-parisi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου