Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

«Ο Στέφαν Φούλε προκαλεί την Αλβανία»


«Επιδιώκει τη δημιουργία μιας νέας Γιουγκοσλαβίας υπό την ηγεσία της Σερβίας!»

Επαναφέρονται με συγκεκαλυμμένες μορφές τα φαντάσματα  της πρώην Γιουγκοσλαβίας και του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ως έναν τρόπο συνεργασίας και σταθερότητας στην περιοχή.

Πριν ακόμη κλείσουν οι πληγές από την περίφημη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, κάποιοι αξιωματούχοι  των Βρυξελλών συνεχίζουν και να διογκώνουν την ιδέα της νέας αποκατάστασης της Γιουγκοσλαβίας που θα βασίζεται στη Σερβία.

Η τελευταία, έχοντας χάσει τον πόλεμο με τις ΗΠΑ και τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου, έχει αποσυρθεί από τις σφαγές και τη γενοκτονία, και αναζητά άλλες μορφές διπλωματικών διεξόδων για την αποκατάσταση της Σερβικής Αυτοκρατορίας στα Βαλκάνια.

Αν και, η Κροατία και το Κοσσυφοπέδιο και η Αλβανία, έχουν πει «όχι» στη δημιουργία μιας νέας Γιουγκοσλαβίας με επίκεντρο το Βελιγράδι, ορισμένοι αξιωματούχοι των Βρυξελλών, με έκπληξη,  ή αφέλεια προσπαθούν να αναβιώσουν αυτό το εξευτελιστικό έργο.

Πρόκειται για τον Επίτροπο για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, ο οποίος υποστηρίζει την ιδέα της δημιουργίας μιας νέας Γιουγκοσλαβίας, στην οποία προβλέπονται η Αλβανία, τα Σκόπια,  το Κοσσυφοπέδιο, το Μαυροβούνιο, η Βοσνία- Ερζεγοβίνη και η Κροατία, που ως δορυφόροι της Σερβίας θα επεκταθεί η επιρροή της Ρωσίας στα Βαλκάνια.

Καθώς οι Βρυξέλλες απέρριψαν την Αλβανία για τέταρτη συνεχή χρονιά, σημειώνεται ένα άνευ προηγουμένου στην ιστορία της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Στέφαν Φούλε , να ωθεί μια Μεγάλη Σερβία με πρωτεύουσα το Βελιγράδι.

Αντί να έχει φιλοδοξίες να γίνουν τα  κράτη αυτά μέλη της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας, ο Φούλε προωθεί την ιδέα της νέας Γιουγκοσλαβίας.

Έτσι, ο Φούλε χρησιμοποίησε τα Δυτικά Βαλκάνια σε ένα φόρουμ που διοργανώθηκε από στο Λονδίνο για έξι κράτη των Δυτικών Βαλκανίων, στο οποίο διαγράφηκε ένα σχέδιο για την αναβίωση της εποχής του Μιλόσεβιτς.

Η πρωτοβουλία του Φούλε είχε το στοιχείο της οικονομικής ανάπτυξης των χωρών που θα είναι μέρος της νέας ομάδας.          http://www.echedoros-a.gr/2014/02/blog-post_8024.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου