Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Η Ρωσία επιδιώκει να έχει αρκετές στρατιωτικές βάσεις στο Εξωτερικό - Ο υπουργός Άμυνας.

          ΜΟΣΧΑ, της 26ης Φεβρουαρίου (RIA Novosti) - Η Ρωσία σχεδιάζει να επεκτείνει τη μόνιμη στρατιωτική παρουσία της εκτός των συνόρων της ,με την τοποθέτηση στρατιωτικών βάσεων σε αρκετές χώρες του εξωτερικού, δ'ηλωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Shoigu , την Τετάρτη.
          Ο Shoigu είπε ότι η λίστα περιλαμβάνει το Βιετνάμ, την Κούβα, τη Βενεζουέλα, τη Νικαράγουα, τις Σεϋχέλλες, τη Σιγκαπούρη και πολλές άλλες χώρες. Russia Seeks Several Military Bases Abroad – Defense Minister

         «Οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη, και είμαστε κοντά στην υπογραφή των σχετικών εγγράφων," δήλωσε ο Shoigu  στους δημοσιογράφους στη Μόσχα.
          Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις καλύπτουν όχι μόνο στρατιωτικές βάσεις, αλλά και επισκέψεις σε λιμάνια σε αυτές τις χώρες με ευνοϊκούς όρους, καθώς και το άνοιγμα των χώρων ανεφοδιασμού για τα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα που θα βρίσκονται σε περιπολία.
          Η Μόσχα προς το παρόν διαθέτει μόνο μία ναυτική βάση έξω από την πρώην Σοβιετική Ένωση - στην Ταρτούς της Συρίας, αλλά η μοίρα σε αυτή τη ναυτική εγκατάσταση είναι αβέβαιη λόγω του συνεχιζόμενου εμφυλίου πολέμου στη χώρα αυτή.
        Η μετα-σοβιετική Ρωσία έκλεισε μια μεγάλη ναυτική βάση στο Βιετνάμ και μια βάση ραντάρ στην Κούβα το 2002, λόγω των οικονομικών περιορισμών.
        Ωστόσο, η Ρωσία άρχισε την αναβίωση του ναυτικού της και τη στρατηγική της αεροπορίας από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, τα βλέπουμε ως ένα εργαλείο για να προβάλει την εικόνα της Ρωσίας στο εξωτερικό και για την προστασία των εθνικών συμφερόντων της ανά την υφήλιο.
        Τώρα, η Μόσχα θα πρέπει να διαθέτει τέτοια στρατιωτικά μέσα σε στρατηγικά σημαντικές περιοχές του κόσμου ,που πρέπει να λειτουργήσουν αποτελεσματικά με  στόχο την επέκταση της παγκόσμιας επιρροής της Ρωσίας. http://en.ria.ru/military_news/20140226/187917901/Russia-Seeks-Several-Military-Bases-Abroad--Defense-Minister.html       AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ RIA NOVOSTI:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου