Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019

Yellowstone: Η έκρηξη «μπορεί να σκοτώσει 5 δισεκατομμύρια»

Το ηφαίστειο YELLOWSTONE απειλεί να σκοτώσει περισσότερα από πέντε δισεκατομμύρια ανθρώπους και να βυθίσει τον κόσμο σε έναν πυρηνικό χειμώνα την επόμενη φορά που θα εκραγεί,  προειδοποίησε σοβαρά ένας γεωλόγος.Έκρηξη ηφαιστείου Yellowstone: Έκρηξη ηφαιστείου

Ανάμεσα στα γραφικά βουνά και τις κοιλάδες του Εθνικού Πάρκου του Yellowstone, το υπερ-ηφαίστειο είναι ενεργό και υπό συνεχή επιτήρηση. 
Ο Δρ Jerzy Żaba από το Τμήμα Θεμελιωδών Γεωλογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου δήλωσε στο WP.p ότι το Yellowstone έχει τη δύναμη να προκαλέσει μια καταστροφική κλιματική αλλαγή.
Είπε: «Προβλέπω μια έκρηξη παρόμοια με εκείνη  πριν από 640.000 χρόνια που θα κατέστρεφε τα περισσότερα από τα εδάφη των Ηνωμένων Πολιτειών.
"Τα εκρηκτικά υλικά θα καλύπτουν τα πάντα μέσα σε μια ακτίνα 500 χιλιομέτρων (310 μίλια) με ένα στρώμα πάχους .
"Και λόγω της εκπομπής σκόνης, αερίων ή μονοξειδίων του θείου στην ατμόσφαιρα, θα παρατηρήσουμε μια ψύξη του κλίματος.Έκρηξη ηφαιστείου Yellowstone: Έκρηξη ηφαιστείου
"Το μονοξείδιο του θείου θα δημιουργούσε ένα λεπτό πέπλο θειικού οξέος γύρω από τον πλανήτη, αντανακλώντας το ηλιακό φως. Θα παραμείνει για πολλά χρόνια.
"Εκτιμώ ότι, λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, περίπου πέντε δισεκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν από την πείνα".
Εάν το Yellowstone εκραγεί, ο εμπειρογνώμονας είπε ότι το μόνο λογικό πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να εγκαταλείψουμε τη βορειοαμερικανική ήπειρο.
Και δυστυχώς, ο Δρ Żaba προειδοποίησε ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει για να αποφευχθεί μια μελλοντική έκρηξη.
Είπε: "Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι η εκκένωση των ανθρώπων.
Με αυτό κατά νου, ο γεωλόγος είπε ότι δεν υπάρχει κανένας λογικός τρόπος για να προβλέψουμε πότε θα ξεσπάσει το Yellowstone.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ EXPRESS : Corfiatiko.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου