Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019

Η γέννηση ενός υποβρύχιου ηφαιστείου στον Ινδικό Ωκεανό ήταν τόσο βίαιη που προκάλεσε σεισμικές δονήσεις πάνω από 10.000 μίλα μακριά.

Η γέννηση ενός υποβρύχιου ηφαιστείου στον Ινδικό Ωκεανό πιστεύεται ότι προκάλεσε μια διαδοχή μυστηριωδών σεισμών σε όλο τον κόσμο καθ 'όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους. Î‘προσδόκητη σεισμική δραστηριότητα έγινε αισθητή στη γαλλική νησί Μαγιότ, που ήταν ενωμένη μεταξύ της Μαδαγασκάρης και της Αφρικής, στον Ινδικό Ωκεανό και σηκώθηκε από σεισμογράμματα 10.000 μίλια μακριά από το 2018

Σύντομες εκρήξεις σεισμικής δραστηριότητας συλλέχθηκαν από σεισμικούς αισθητήρες μέχρι και 10.000 μίλια μακριά από τη θέση του «υποθαλάσσιου ηφαιστείου» κοντά στο γαλλικό νησί της Μαγιότ.
Η γέννηση του βουνού προκάλεσε μια σειρά σεισμών που αισθάνονταν καθημερινά από τους ντόπιους στο νησί και από μακριά από ειδικούς που χρησιμοποιούν σεισμογράφους.
Ερευνητές από τη Γαλλία Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών (CNRS), θέλησαν να διευκρινίσουν την προέλευση των μικρών σεισμών που συγκλόνισε το νησί, που βρίσκεται μεταξύ της Αφρικής και της Μαδαγασκάρης.  
Σύμφωνα με το Γαλλικό Γραφείο Γεωλογικής και Μεταλλευτικής Έρευνας, η ομάδα ανακάλυψε ένα νέο «υποβρύχιο ηφαίστειο», το οποίο βρίσκεται 50 μίλια μακριά. 
Το Προεδρείο δήλωσε ότι για πρώτη φορά παρατηρήθηκε η γέννηση του ηφαιστείου, το οποίο βρίσκεται 3.500 μέτρα (2,1 μίλια).
Από την επιφάνεια του ωκεανού, η κορυφή εκτιμάται ότι είναι 2.600 πόδια ψηλά (800 μέτρα) και τρία ή τέσσερα μίλια πλάτος. 
Ισχυρίζονται επίσης ότι έχει ένα μακρύ ρεύμα ηφαιστειακών ρευστών μήκους 1,2 χλμ. Που προέρχεται από το υψηλότερο σημείο του ή από τον κρατήρα. 
Σε προηγούμενους χάρτες δεν υπήρχε τίποτα. "Αυτό το πράγμα χτίστηκε από το μηδέν σε 6 μήνες!" δήλωσε ο Marc Chaussidon, διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωφυσικής στο Παρίσι (IPGP). 
Ο μικρός πληθυσμός (500.000) που ζούσε στη Μαγιότ ήξερε για μήνες ότι κάτι συνέβαινε.
Από τα μέσα του περασμένου έτους αισθάνονταν σχεδόν καθημερινά μικρούς σεισμούς, δήλωσε ο Laure Fallou, κοινωνιολόγος στο Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο στο Bruyères-le-Châtel της Γαλλίας.  
Η Mayotte έχει ένα σεισμομετρητή, αλλά η τριγωνοποίηση της πηγής  απαιτεί αρκετά όργανα, τα πλησιέστερα  βρίσκονται στη Μαδαγασκάρη και την Κένυα. 
Μια επιστημονική εκστρατεία ξεκίνησε μόλις τον Φεβρουάριο, όταν η ομάδα έβαλε έξι σεισμομετρητές στον πυθμένα των ωκεανών, κοντά στη δραστηριότητα. 
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ DAILY MAIL : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου