Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ λέει ότι τα πυραυλικά κτυπήματα του Ιράν ήταν μόνο η αρχή.

Ο Νασράλα είπε ότι η Χεζμπολάχ και οι σύμμαχοί της, το Ιράν και η Συρία "θα απαντήσουν στον κατάλληλο χρόνο και τόπο και με την κατάλληλη μέθοδο" στις επιδρομές του Ισραήλ στη Συρία, προσθέτοντας, "Αυτή η επίθεση πυραύλων σημείωσε την αρχή της  νέας φάσης".Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Σέικ Χασάν Νασράλαχ μιλάει σε μια οθόνη μέσω ενός τηλεοπτικού συνδέσμου κατά τη διάρκεια τελετής που σηματοδοτεί τη δεύτερη επέτειο από το θάνατο του ανώτατου διοικητή της Χεζμπολάχ, Μουσταφά Μπαρρεντίν, ο οποίος σκοτώθηκε σε έκρηξη στη Δαμασκό στα νότια προάστια της Βηρυτού του Λιβάνου, Λίβανος, στις 14 Μαΐου 2018. (AP Photo / Bilal Hussein)

Προειδοποίησε ότι "η επόμενη απάντηση θα ήταν στην καρδιά της κατεχόμενης Παλαιστίνης σε περίπτωση που θα έχουν περάσει τις κόκκινες γραμμές".
Ο Nασράλα κατήγγειλε επίσης τον υπουργό Εξωτερικών του Μπαχρέιν, καλώντας τον "ηλίθιο" και  "προδότη" για την υποστήριξη του δικαιώματος του Ισραήλ να απαντήσει στις ρουκέτες  που προέρχονται από τη Συρία.
Το Ιράν, μαζί με τη Χεζμπολάχ και τη Ρωσία, βοηθούν το συριακό καθεστώς να καταστείλει μια αιματηρή εξέγερση, τώρα στο όγδοο έτος.
Το Ισραήλ έχει δεσμευτεί να εμποδίσει το Ιράν να δημιουργήσει βάσεις στη Συρία, φοβούμενοι ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να ξεκινήσουν επιθέσεις κατά του εβραϊκού κράτους, αλλά και να εμποδίσουν τα προηγμένα όπλα να φτάσουν στη Χεζμπολάχ.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ TIMES OF ISRAEL : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.