Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Φόβοι ότι το πετρέλαιο θα φτάσει 300$ το βαρέλι!

 Τι θα κάνετε όταν το πετρέλαιο φτάσει τα $ 300 ανά βαρέλι;

Τη περυσινή εβδομάδα το πετρέλαιο έφθασε στα 102 $ κλείνοντας στο ανώτατο όριο του πληθωρισμού, καθώς η ύφεση των αμερικανικών οικονομικών δεδομένων προκάλεσε άνοδο στις αγορές βασικών εμπορευμάτων.
Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ δήλωσε ότι τα μέλη συμφώνησαν στη συνέχεια να μην αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου εν μέρει λόγω φόβων για επιβράδυνση της ζήτησης. Με αυτόν τον τρόπο, οι υψηλές τιμές του πετρελαίου θα οδηγήσουν στην περαιτέρω εφαρμογή των πολιτικών της Ατζέντας 21, οι οποίες θα αποθαρρύνουν την προσωπική χρήση των αυτοκινήτων.
Οι τιμές του πετρελαίου πραγματικά θα φτάσουν αρκετά υψηλά,ώστε να διαμορφώσουν την ανθρώπινη συμπεριφορά; Εδώ είναι αυτό που λένε οι ειδικοί.
Από το Oil Price.com

... Ένα σημαντικό μέλος του πλήθους των hedge fund αυτή την εβδομάδα δήλωσε ότι το αργό πετρέλαιο θα μπορούσε να ανέλθει στα 300 δολάρια το βαρέλι εάν οι τρέχουσες τιμές δεν αυξηθούν περαιτέρω - και σύντομα - για να τονώσουν τις επενδύσεις στη νέα παραγωγή.
 Οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 300 δολάρια το βαρέλι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα του κλάδου, Μάθιου Σίμονς.
Από το Insider Business:
Ο Charles Maxwell, πρώην ενεργειακός εκτελεστικός, ο οποίος τώρα είναι αναλυτής στην Weeden & Co., λέει ότι "το πετρέλαιο αιχμής" θα οδηγήσει τις τιμές του πετρελαίου στα 300 δολάρια το βαρέλι κατά την επόμενη δεκαετία.
Η εναλλακτική ενέργεια δεν θα μας σώσει, λέει: Είναι πολύ μικρό ποσοστό της συνολικής αγοράς ενέργειας για το θέμα. Και ούτε το φυσικό αέριο, ο άνθρακας και άλλα ορυκτά καύσιμα, τα οποία έρχονται με τα δικά τους προβλήματα.
 Αυτό που θα μας σώσει - επειδή θα αναγκαστούμε να το κάνουμε - είναι η διατήρηση: Θα βρούμε τρόπους να κάνουμε περισσότερα με λιγότερα. Θα πρέπει επίσης να αρχίσουμε να τρώμε ριζικά λαχανικά το χειμώνα, γιατί θα είναι πολύ ακριβό να πετάμε σε φορτία λαχανικών από τη Χιλή.
Η συναίνεση είναι σαφής, ο κόσμος εξετάζει τις κλιμακούμενες τιμές του πετρελαίου και αυτή τη φορά, η αύξηση θα μπορούσε να είναι μόνιμη και ενδεχομένως καταστροφική.

Το σενάρια Doomsday.

Ο αντίκτυπος της φθίνουσας διαθεσιμότητας πετρελαίου εξαρτάται από το κατά πόσον υλοποιούνται οι εναλλακτικές λύσεις του πετρελαίου Για παράδειγμα, ελπίζαμε ότι η πυρηνική σύντηξη θα παρείχε ενέργεια χαμηλού κόστους, αλλά οι τεχνολογικές εξελίξεις ήταν απογοητευτικές. Αν δεν βρούμε ρεαλιστικές εναλλακτικές λύσεις για το πετρέλαιο, οι συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία θα μπορούσαν να είναι σοβαρές. Αυξημένες τιμές και κόστος, μείωση της ανάπτυξης και του βιοτικού επιπέδου καθώς οι άνθρωποι αγωνίζονται να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες. Ο κόσμος έχει γίνει τόσο εξαρτημένος από το πετρέλαιο,που το ερώτημα είναι αν μπορούμε να επιβιώσουμε χωρίς αυτό;

Η σχέση μεταξύ των τιμών του πετρελαίου και του πληθωρισμού.

Η άμεση σχέση μεταξύ πετρελαίου και πληθωρισμού ήταν εμφανής στη δεκαετία του 1970, όταν το κόστος του πετρελαίου αυξήθηκε από την ονομαστική τιμή $ 3 πριν από την πετρελαϊκή κρίση του 1973, σε περίπου 40 δολάρια κατά την πετρελαϊκή κρίση του 1979. Αυτό βοήθησε τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ), ένα βασικό μέτρο πληθωρισμού, να υπερδιπλασιαστεί σε 86,30 στα τέλη του 1980 από 41,20 στις αρχές του 1972. Για να το θέσει σε μεγαλύτερη προοπτική, ενώ είχε προηγουμένως λάβει 24 χρόνια (1947 -1971) για να διπλασιαστεί ο ΔΤΚ, χρειάστηκαν περίπου οκτώ χρόνια κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '70 και οι κυριότεροι λόγοι ήταν ο επιδιωκόμενος αραβικός πετρελαϊκός αποκλεισμός.
Όταν το πετρέλαιο φτάσει τα $ 300 το βαρέλι, οι άνθρωποι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και θα ζήσουν κοντά στην εργασία και / ή θα κάνουν συχνότερη χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών. Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι η κλιμάκωση της τιμής του πετρελαίου δεν συνδέεται με την Ατζέντα 21.

AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ THE COMMON SENSE SHOW : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου