Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Δήλωση του Στρατού του Ντόνετσκ ότι ο Ουκρανικός στρατός ετοιμάζει γενική επίθεση σε όλα τα μέτωπα του Ντόνετσκ.

ΝΤΌΝΕΤΣΚ, 5 Φεβ — RIA Novosti. 
Ο αναπληρωτής διοικητής της επιχειρησιακής εντολής από το Ντόνετσκ, Eduard Basurin,δήλωσε
 ότι ο Ουκρανικός στρατός μετεγκατέστησε δυνάμεις σε όλο το μήκος των συνόρων του Ντόνετσκ,ετοιμάζοντας γενική επίθεση.Обострение ситуации в Донбассе
Σύμφωνα με αυτόν, η μονάδα της Ουκρανικής Εθνοφρουράς έφθασε στην περιοχή Volnovahi. «Baring στην κατεύθυνση της Κριμαίας, προσπαθώντας να παρατηρήσουν τις δραστηριότητες του καμουφλάζ, ενίσχυσαν τις μηχανοκίνητες ταξιαρχίες του Ουκρανικού στρατού στο Ντόνετσκ και τη  Μαριούπολη με αντιαρματικό τάγμα πυροβολικού»,-δήλωσε ο Basurin.
Ο αναπληρωτής Διοικητής ,ανέφερε επίσης ότι από το Χαρκόφ μεταφέρθηκε στην η «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στο σύνολό της ,και μετακόμισε η  92η ταξιαρχία, και από το Urzufa στη Μαριούπολη έφτασαν τρία τάγματα «Azov».
Бронемашина ВСУ в Авдеевке, Украина. Архивное фото
Ο Basurin τόνισε ότι οι αριθμοί αυτοί «δείχνουν προετοιμασία για την εντολή της APU(Ουκρανικός στρατός) υπό τις διαταγές της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της Ουκρανίας για επιθετικές ενέργειες  και τη διενέργεια σαμποτάζ σε τοποθεσίες που έχουν μη στρατιωτική υποδομή».
 Επιπλέον, μετακόμισαν στο Ντόνετσκ οκτώ τακτικά πυραυλικά συγκροτήματα «tochka-u» — δύο έφτασαν στο έδαφος της Αvdeyevka και το  χημικό εργοστάσιο, έξι  εκφορτώνονται σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό στο Novobahmutovke.
Η ελεγχόμενη από τον Ουκρανικό στρατό, Avdeyevka, έμεινε χωρίς θέρμανση, νερό και φως, οι ουκρανικές αρχές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με αναφορές της αποστολής του ΟΑΣΕ, η δύσκολη κατάσταση έχει προκύψει επίσης στην yasinovataya, ελέγχεται από παραστρατιωτικές ομάδες.
Ενώ το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε ότι «μέτρο -μέτρο, βήμα-βήμα, έχουμε την ευκαιρία, τα ηρω'ι'κά παιδιά μας να μετακινηθούν προς τα εμπρός»,ο εκπρόσωπος τύπου του Προέδρου Πούτιν,Ντμίτρι Peskov, έκανε μια de facto δήλωση,  επιβεβαιώνοντας ότι ο APU(Ουκρανικός σταρτός) διεξάγει επιθετικές ενέργειες, που υπονομεύουν το καθεστώς του Μινσκ.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RIA NOVOSTI:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.