Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

500 Αμερικανοί στρατιώτες μαζί με άρματα μάχης έφτασαν στη Ρουμανία.

500 Αμερικανοί στρατιώτες έφτασαν στη Ρουμανία για την άμυνα της χώρας σύμφωνα με το ΝΑΤΟ,
μια κίνηση που δείχνει πιθανή  περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης Ρωσίας-ΝΑΤΟ.

Η αμερικανική πρεσβεία στο Βουκουρέστι, δήλωσε την Τρίτη ότι ,τα στρατεύματα είχαν φτάσει στη Ρουμανική Μαύρη Θάλασσα,σε λιμάνι,συνοδευόμενα με άρματα μάχης και στρατιωτικό υλικό,  μια κίνηση που συμβάλει στην ενίσχυση της ανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ απέναντι στη «Ρωσική επιθετικότητα

Ο Αμερικανός πρεσβευτής, Hans G. Klemm, είπε ότι τα στρατεύματα θα σταθμεύουν σε μια αεροπορική βάση στην Ανατολική περιοχή της χώρας.


Ο Klemm πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη υπογραμμίζει «τους ισχυρούς δεσμούς  ΗΠΑ-Ρουμανίας στη στρατηγική εταιρική σχέση που υπάρχει», και η παρουσία των Αμερικανών στρατιωτών «επεκτείνει την ικανότητά μας..., για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας».
Τα στρατεύματα θα λάβουν μέρος σε διάφορες πολυεθνικές ασκήσεις στο Mihail Kogalniceanu(αεροπορική βάση).
Όπως βλέπετε στο βίντεο η μεταφορά αρμάτων μάχης στη Κονστάντζα έγινε με τρένο,και αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταφορά του ΝΑΤΟ στα Ρουμανικά χρονικά.

Το ΝΑΤΟ έχει αναστείλει όλους τους δεσμούς με τη Μόσχα,από τον Απρίλιο του 2014, μετά από την ενσωμάτωση της χερσόνησου της Κριμαίας στη Ρωσία.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ PRESS TV: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.