Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Κοσσυφοπέδιο: Κατεδαφίσθηκε το τείχος στη Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα--.«Η Σερβία θέτει το στρατό σε κατάσταση συναγερμού»- ανησυχία Αλβανών.
Πολίτες και των δύο πλευρών στην πόλη Μιτρόβιτσα του Κοσσυφοπεδίου, συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την κατεδάφιση του τείχους που είχε ανεγερθεί για να χωρίσει τις σερβικές συνοικίες με τις αλβανικές.
Κατά την κατεδάφιση, όπως σημειώνει η αλβανική «Zhurnal», οι πολίτες παρέμειναν ήρεμοι και δεν υπήρξε περιστατικό.
Ωστόσο, υπήρξε αύξηση της επιτήρησης των πολιτών  στην νότια πλευρά της γέφυρας, που δεν επέτρεψε στους πολίτες να προσεγγίσουν στη γέφυρα που χωρίζει την πόλη.
Η κατεδάφιση του τείχους αποφασίσθηκε μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου και του Δήμου της Μιτρόβιτσα,  καθώς έχουν υπογράψει για το γκρέμισμά του και τη δημιουργία ενός πεζόδρομου.«Ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Ενώσεων Αποστράτων της Σερβίας, Σάσα Ντουίοβιτς χαιρέτισε την απόφαση της σερβικής κυβέρνησης να θέσει σε ετοιμότητα το στρατό και την αστυνομία μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο», σημειώνει το αλβανικό Albeu.
Ωστόσο, εξέφρασε την ικανοποίησή του προς τον Σέρβο πρωθυπουργό, Αλεξαντάρ Βούτσιτς,  που προχωρά με σταθερά βήματα να επιλύσει την κατάσταση μέσω διαπραγματεύσεων.
Μάλιστα, είπε ότι «οι πρόσφατες εξελίξεις αντιπροσωπεύουν μια από πιο σοβαρές απειλές των Αλβανών εξτρεμιστών που προσπαθούν να  τις εφαρμόσουν», σημειώνει το δημοσίευμα που επικαλείται το σερβικό πρακτορείο Tanjug.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.