Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Tο Κίεβο χρησιμοποιεί WMDs’ εναντίον των αμάχων στην Αν.Ουκρανία.

Η Ρωσική ερευνητική Επιτροπή διευκρίνισε  ότι  οι πύραυλοι Tochka-U μπορούν να ΄φερουν συμβατικά και μη συμβατικά πυτηνικά ή χημικά βλήματα.
‘Irrefutable evidence Kiev used WMDs’ against E. Ukraine civilians – Russian investigators
«Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο Ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί πυραύλους εξοπλισμένους με υψηλά-εκρηκτικά εναντίον του άμαχου πληθυσμού του Ντόνετσκ,δήλωσε  η Επιτροπή.

Ο πύραυλος συμπλέγματος παράγει ακόμα περισσότερα τεμάχια έως 15,800 κομμάτια εξασφαλίζει ζημιά σε ανθρώπινο δυναμικό και αθωράκιστα οχήματα, σε μια ανοιχτή περιοχή από 3,5 μέχρι 7 εκτάρια.
Τέτοια όπλα, [όπως το Tochka-U] μπορεί να χαρακτηριστεί σαν όπλο μαζικής καταστροφής, έχοντας μια εξαιρετικά μεγάλη καταστροφική δύναμη σε μεγάλη έκταση.
Προορίζονται για  πρόκληση μαζικών απωλειών και ζημιών σε μεγάλους χώρους και στοχεύουν να τραυματίσουν έναν απεριόριστο αριθμό  ατόμων στην πληγείσα περιοχή. Οι Διεθνείς συνθήκες απαγορεύουν τη χρήση των όπλων που δεν αφήνουν καμία πιθανότητα επιβίωσης, τόσο για εμπόλεμους και αμάχους κατά τη διάρκεια ένοπλων συγκρούσεων. Η χρήση τέτοιων όπλων αδιακρίτως ταυτόχρονα συνεπάγεται την απώλεια και τη ζημία των αμάχων και υπερβολικές βλάβες σε πολιτικά αντικείμενα,»δήλωσε η επιτροπή.
Με τη χρήση αυτών των όπλων,ο ουκρανικός στρατός κάνει παράβαση των συμφωνιών του Μινσκ, καθώς και τη σύμβαση της Γενεύης για την προστασία των ατόμων των μη στρατιωτικών περιοχών, εν καιρώ πολέμου.
Ρώσοι ανακριτές του κράτους, έχουν συγκεντρώσει αποδεικτικά στοιχεία για τον ουκρανικό   στρατό που χρησιμοποιεί τους  Tochka-U,κατά ενός αριθμού οικισμών στην περιοχή Λούγκανσκ: στην πόλη της Lugansk, καθώς και στη Novosvetlovka και τη Ternovoye στην περιοχή Krasnodon, τη πόλη του Rovenki και το προαστιακό χωριό του Yubileyniy.

«Η χρήση των όπλων αυτών, δείχνει ότι οι αρχές στο Κίεβο επιδιώκουν  την ολική καταστροφή του πληθυσμού και των υποδομών στα νοτιο-ανατολικά της χώρας»,  κατέληξε στο συμπέρασμα η Επιτροπή.
Ένας σημαντικός αριθμός συστημάτων Tochka-U παρέμεινε στην Ουκρανία, μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Σύμφωνα με τη ρωσική Επιτροπή διερεύνησης, είναι ένα από τα πιο ισχυρά όπλα, στο οπλοστάσιο του σύγχρονου στρατού της Ουκρανίας.
Οι πύραυλοι σχεδιάστηκαν στη δεκαετία του 1970 και εγκρίθηκαν από το σοβιετικό στρατό το 1975.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.